Biznis
05.08.2022. 19:35
R.E.

Problemi zbog naknada

NBS najavila paket mera za zaštitu standarda građana Srbije

banka, bankomat
Izvor: Shutterstock

Narodna banka Srbije (NBS) potvrdila je povodom pojedinih apela i poziva, da preduzima mere u vezi sa naknadama banaka, da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije.

"Podsećamo da će povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima NBS na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora, 11. avgusta, doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", saopštila je centralna banka.

Iz NBS su ponovili da donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se centralna banka neće oglašavati pre nego što te odluke donese, te da će o svim detaljima mera javnost će ubrzo biti obaveštena.

"Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije", navedeno je u saopštenju.

Pri tome, kako je istaknuto, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, "NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bankarske usluge koje poskupljuju ovog leta
Novac

Ulaganja u modernizaciju

07.06.2022. 09:47

Bankarske usluge koje poskupljuju ovog leta

Talas poskupljenja bankarskih usluga se nastavlja, a banke koje su propustile da koriguju cenovnike prošle godine, kada su kod većine skočile tarife i naknade, to su učinile sada, pišu "Večernje novosti".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
08.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve