Biznis
30.12.2021. 16:05
R.E.

Ugostitelji u drami

"Ne možete da zamislite koliko je otkazanih rezervacija u Budvi"

restoran
Izvor: Shutterstock

U Budvi je otkazan veliki broj rezervacija, nakon što su vlasti pooštrile epidemiološke mere koje će u Crnoj Gori važiti do 12. januara.

To je potvrdio član Upravnog odbora ugostitelja Budve Marko Marković, koji smatra da nije moguće nadomestiti gubitak ugostiteljima i da će mnogi nakon dočeka zatvoriti lokale i poći na kolektivni odmor.

“Ne možete da zamislite koliki je broj otkazanih rezervacija od juče u Budvi", rekao je Marković gostujući u "Jutarnjem programu" TVCG i dodao da se nada da će ljudi shvatiti da su ugostitelji to morali da prihvata jer je, kako je rekao, "to je viša sila.

Istakao je da su nove mere udar na sve njih, ali moraju da se poštuju.

Nije optimista kada je reč o radu tokom praznika.

“Veliki broj mojih kolega nakon dočeka najavili su zatvaranje lokala i kolektivne odmore. Nemoguće je raditi i nešto bitnije privrediti. Neka poseta će biti, ali ni govora o broju koji smo očekivali i za koji smo se pripremali”, kazao je Marković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobra ideja zlata vredi: Kako je austrijski ugostitelj zaobišao "lokdaun"
Kafić, restoran

Dosetljivi kafedžija

06.12.2021. 10:49

Dobra ideja zlata vredi: Kako je austrijski ugostitelj zaobišao "lokdaun"

Pandemija i mere koje su uvedene kako bi se držala pod kontrolom navele su mnoge u Austriji na traženje rešenja za nastavak rada, pre svega u gastronomiji, a u novom, četvrtom lokdaunu, poznati ugostitelj u Sankt Peltenu Valentin Kopac bio je veoma dosetljiv.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
-1°C
05.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve