“NEMORALAN SADRŽAJ”: Pakistan blokirao aplikacije poput Tindera

“NEMORALAN SADRŽAJ”: Pakistan blokirao aplikacije poput Tindera

Shutterstock


Pakistan je blokirao pet aplikacija za pronalaženje partnera, uključujući Tinder i Grindr, zbog njihovog “nemoralnog i nepristojnog sadržaja”.

Državno nadzorno telo za telekomunikacije izjavilo je juče da je blokiralo pristup Tinderu, Taggedu, Skoutu, Grindru i SayHiju jer se navedene aplikacije nisu držale lokalnih zakona, prenosi Index. hr.

Naime, pakistanska Uprava za telekomunikacije saopštila je kako je obavestila kompanije da uklone usluge upoznavanja, ali da one nisu reagovale na vreme i da su zbog toga blokirane. Uprava je navela kako se aplikacije mogu odblokirati ako se počnu pridržavati lokalnih zakona i moderiraju nepristojan i nemoralan sadržaja.

Povezane vesti – Airbnb uvodi ograničenja za mlade u Britaniji, Francuskoj i Španiji

Tinder i Grindr u Pakistanu

Tinder i Grindr popularni su u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim zemljama, ali ne toliko u konzervativnom, religioznom Pakistanu. U zadnjih 12 meseci u Pakistanu je Tinder preuzet 440.000 puta, a u SAD-u 13 miliona puta, piše CNN.

Grindr, koji sebe opisuje kao “najveću aplikaciju na društvenim mrežama za homoseksualce, biseksualce i transseksualce” u zadnjih je godinu dana u Pakistanu preuzet 300.000 puta u poređenju s gotovo 2 miliona u Sjedinjenim Državama.

Upozorenja TikToku

Pakistanska Uprava za telekomunikacije zapretila je blokadom i TikToku, popularnoj aplikaciji za razmenu videozapisa.

U julu je izdala “poslednje upozorenje” TikToku zbog “nemoralnog i vulgarnog sadržaja” koji se može videti u aplikaciji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar