Biznis
21.10.2019. 14:43
ICT business

(NE)OČEKIVANO: Nemačka će dozvoliti Huawei-ju da učestvuje u izgradnji 5G mreže

shutterstock_1278494845.jpg

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vestima vezanima za svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, kao i poslednjim informacijama o tome da će ipak biti deo nemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Kroz nekoliko poslednjih meseci bilo je dosta informacija o odustajanju Nemačke od Huawei-ja, kao i da će odgovorne institucije sagledati celu situaciju i doneti najbolju moguću odluku. Ona je, sada službeno, takva da kineski proizvođač može da posluje na nemačkom tlu s najnovijom i revolucionarnom tehnologijom.

Što je i logično jer reč je o najvećem i najmoćnijem proizvođaču u 5G svetu. Bez njega bi tranzicija išla sporije, a bio bi upitan i kvalitet koji bi se našao na raspolaganju.

Shutterstock Shutterstock

"Najbolje je da činjenice govore same za sebe. A činjenica je da je Huawei na vrlo visokom sigurnosnom nivou. Verujemo da je sajber sigurnost globalni problem čijem bi rešavanju trebali pristupiti svi zajedno. Nikada nismo imali ozbiljan sigurnosni incident s našom opremom. Čak s najstrožim pregledom i screeningom od strane regulatora ili naših kupaca, nikada nije bilo nijednog dokaza da naša oprema predstavlja sigurnosnu pretnju. Uvek smo otvoreni za dijalog s bilo kim ko ima opravdane sumnje, ali na bilo koje neutemeljene tvrdnje čvrsto ćemo reagovati, branićemo se i nećemo dopustiti da naš ugled bude ukaljan", rekao je Ken Hu, izvršni direktor (CEO) Huawei-ja pre nekoliko meseci na ovu temu.

Povezane vesti - Huawei isporučio 26 odsto više pametnih telefona nego prošle godine

Naravno, njemu i kompaniji pomaže činjenica da Huawei ima 28 posto udela na tržištu i da je uspešno implementirao 5G u 50 svetskih zemalja kao i da je isporučio 150 hiljada jedinica 5G baznih stanica. Sve su to razlozi zašto su Nemci izabrali Huawei i ostavili po strani sve optužbe na njegov račun.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve