Biznis
07.03.2022. 10:24
R.E.

Miroslav Tomašević

Novi direktor EPS-a o poskupljenu struje

struja, sijalica, svetlo
Izvor: Shutterstock

Novi v.d. direktora preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) Miroslav Tomašević izjavio je da poskupljenja električne energije "trenutno nema u planovima", kao i da ne očekuje da će je biti.

"Mi ćemo da baziramo našu strategiju na proizvodnji. Koliko košta energija u inostranstvu kada je uvozimo, toliko košta i kada je izvozimo. Tako možemo da napravimo taj balans, a ne građanima da povećamo cenu", rekao je Tomašević gostujući na televiziji "Pink".

Ocenio je da bi to bilo neodgovorno zbog trenutne krize i dodao da "nije upitno da li će biti dovoljno električne energije".

Na pitanje da li to što je Rusija zauzela nuklearne elektrane u Ukrajini može imati neke posledice po Srbiju, Tomašević je rekao da "neće imati nikakvog uticaja".

"Mi imamo naše resurse, to što uvozimo u ovom trenutku električnu energiju, to je što čuvamo naš resor da je imamo dovoljno dok ne izadjemo iz ove zime", kazao je Tomašević.

Naglasio je da je snabevanje potrošača električne energije apsolutno sigurno "po ceni koja je već definisana" i dodao da je "sigurno da je neće menjati u narednom periodu".

Tomašević se osvrnuo i na komentare o njegovom postavljanju na čelo EPS-a, ističući da je on 20 godina proveo u tom preduzeću i dodao da će "vreme pokazati", da li je on politički kandidat, ili je kandidat struke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Hvala što radite da bismo i za praznike imali struju"
KOSTOLAC TERMOELEKTRANA VUCIC

Aleksandar Vučić

19.12.2021. 11:42

"Hvala što radite da bismo i za praznike imali struju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je termoelektranu u Kostolcu i zahvalio rudarima zbog toga što rade i na praznike kako bi građani imali struju.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
22.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve