OPREZ ZBOG ISTRAGE: Facebook suspendovao 69.000 spornih aplikacija

OPREZ ZBOG ISTRAGE: Facebook suspendovao 69.000 spornih aplikacija

Shutterstock


Facebook je suspendovao oko 69.000 aplikacija usled istrage skandala sa Kembridž Analitikom.

Kompanija je priznala da je razmena podataka među aplikacijama veća nego što je ranije naznačeno. Facebook je rekao da sada identifikuje aplikacije prema broju korisnika koji imaju mnogo podataka kojima mogu da pristupe, a takođe se zasniva na signalima povezanim sa zloupotrebom politika firme.

Povezane vesti – Ove aplikacije bi trebalo da izbrišete

“Tamo gde se pojave zabrinutosti sprovodimo intenzivnije ispitivanje. Ovo uključuje pozadinsku istragu programera i tehničku analizu aktivnosti aplikacije na platformi. U zavisnosti od rezultata, moglo bi se preduzeti niz akcija od zahteva da se programeri podvrgnu dubinskom ispitivanju, vrše inspekcije ili zabrane aplikacije sa platforme.”

Obustavljene aplikacije su u vlasništvu 400 programera. Nisu sve aplikacije bile štetne ili su prekršile politiku. U nekim slučajevima, programeri nisu odgovorili na zahtev Facebook za više informacija i morali su da ga obustave.

Facebook je dodao da je predstavio nekoliko poboljšanja u načinu na koji ocenjuje postavljene politike za programere. Postavili su stroža pravila i proširili svoj tim za istraživanje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar