Biznis
06.07.2023. 21:35
Beta

Fabrika "Džinsi" Leskovac

Otpuštenim radnicima stigao novi SMS: Šansa za posao

1
Izvor: Shutterstock

Radnicima turske fabrike "Džinsi" u Leskovcu je posle jednočasovnog protesta ispred fabrike stigla još jedna cirkularna SMS poruka u kojoj ih rukovodstvo obaveštava je postiglo sporazum za korejskom Jurom o tome da se tamo zaposle.

"Obaveštavaju se svi zaposleni da će moći od petka od 11 sati da se javljaju u kompaniji Jura radi obavljanja intervjua", navodi se u poruci koja je stigla svim radnicima.

Radnici su nekoliko dana ranije takođe putem SMS poruke saznali da su otpušteni.

Na protestu ispred fabrike radnici su saznali da im turski poslodavac sedam meseci nije plaćao poreze i doprinose i da nemaju pravo na otpremninu.

U kompaniji konfekcije "Džinsi Srbija", gde je od preko 700 radnika, ostalo nešto više od 300, uglavnom su radile žene koje su a protestu bile u većini.

Kažu da su ogorčene i ponižene jer su im se vlasnici fabrike javili porukom, a neke radnice su prozivale i gradsko rukovodstvo.

Zahtevi radnika su da im se isplati zaostala zarada, nekima jedna nekima jedna i po, zatim zaostali putni troškovi i da se budu prijavljeni na tržištu rada, kao i da im se hitno uplate porezi i doprinosi za sedam poslednjih meseci rada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega EU muku muči sa nedostatkom radne snage
radnik

Studija ETUI

29.06.2023. 21:05

Zbog čega EU muku muči sa nedostatkom radne snage

Nedostatak radne snage u EU sve je veći ali je to više posledica malih plata i loših uslova rada nego nedovoljnih kvalifikacija radnika, navodi se u novoj studiji Instituta evropskih sindikata (ETUI).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve