PAMETNA REKLAMA Domino’s pizza: Loši putevi ne bi trebali da se dese dobroj pici…

PAMETNA REKLAMA Domino’s pizza: Loši putevi ne bi trebali da se dese dobroj pici…

foto: printscreen


Kada vam je zaista bitno zadovoljstvo vaših kupaca i klijenata onda bi se trebalo ugledati na američku kompaniju “Domino’s pizza”. Naime, ova američka kompanija definitivno je pomerila granice kada je pored pravljenja i dostave pica počela da se bavi i građevinskim radovima…

Sve je počelo kada su pre dve godine zaposleni u odeljenju za komunikaciju sa kupcima “Domino’s pizza” od nekoliko mušterija čuli da se iznerviraju kada uzmu picu “za poneti”, koja im se potom tokom vožnje u automobilu, ošteti i zgnječi. Problem – rupe na putevima. Ništa što “Domino’s pizza” ne može da reši!

Da bi potvrdili i testirali štetu, “Domino” je stavio kameru u kutiju sa vrućom picom, koju je sada prevozio putevima različitog kvaliteta. Kamera je zabeležila rezultate, a rezultati se mogu videti na “PavingforPizza.com”, pod oznakom “Loši putevi ne bi trebali da se dese dobroj pici”.

A onda su se bacili na posao i počeli da popravljaju rupe na putevim i odredili akciju za po jedan grad u svakoj od 50 američkih država. U početku je u okviru reklamne kampanje planirano da se obezbedi grant od 5.000 dolara za 20 opština za popravku puteva.

“Počeli smo u julu 2017. godine i zaista je krenuo. Ljudi su obožavali kampanju. Ubrzo smo odlučili da je pojačamo. Već u novembru iste godine čak 22 grada započeli su procese afaltiranja, a Dominos je dodelio 110.000 dolara. Trenutno radimo u 28 država”, objašanjava Jenni Fouracre, direktorica odnosa s javnošću “Domino’s pizza”.

Povezane vesti – Sapunice spasavaju živote u Peruu

Kampanja funkciniše tako što posetioci na sajtu mogu da odaberu mesto na karti i rangiraju stanje na putu (blago loše, umereno, kritično ili katastrofalno). Jednom odabrano mesto reprodukuje video – “Izveštaj o šteti od pice” – kako bi pokazao šta se tačno dešava pica jer se u takvom stanju vozi do svog odredišta preko neravnog puta .

Posetioci stranice mogu tada uneti poštanski broj svog grada ili okruga kako bi dobili grant za “Paving for Pizza” za svoj grad. Do sada su dobili više od 137.000 nominacija koje pokrivaju više od 15.000 poštanskih brojeva. Poštanski brojevi sa najvećim brojem nominacija postaju prihvatljivi za grant. Domino tada stiže do opštine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar