Biznis
16.10.2019. 14:22
R. E.

PIXEL 4 OD 800 DOLARA: Google predstavio novu uzdanicu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kompanija Google predstavila je novu generaciju telefona za 2019. godinu - Pixel 4 i Pixel 4 XL. Radi se o modelima koji predstavljaju viziju kompanije o perfektnom Android telefonu.

Glavna karakteristika dva modela su 90Hz ekrani i dvostruke kamere na poleđini telefona. Novi Pixel telefoni neće imati displej preko cele prednje strane zbog Google-ove posebne funkcije. Inače, ekrani su praktično i jedina veća stvar koja razdvaja dva telefona po specifikacijama.

Najdrastičnija promena u odnosu na starije Pixel-ove modele jeste što Pixel 4 prelazi sa detekcije otisaka prstiju na detekciju lica prilikom otključavanja telefona. Google takođe tvrdi da je Pixel 4 prvi pametni telefon sa ugrađenim radarom koji omogućava da oseti kada je korisnik u blizini.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Radarski senzor, izmedđu ostalog, omogućava da, primicanjem šake ka telefonu, korisnik može da smanji zvuk telefona. Novi Pixel 4 je takođe otporan na vodu.

Povezane vesti - KAKO NAM UMANJUJU EFIKASNOST: Posao bez mobilnog telefona? Nemoguće…

Ono što je posebno zanimljivo jeste aplikacija Recorder app, koja može da prepiše audio snimak u realnom vremenu, bez potrebe da budete priključeni na internet. Čak i ukoliko se nalazite u bučnom okruženju, aplikacija izuzetno oštro prepoznaje govor, tako da će prepisati razgovor bez i jedne greške.

Google Pixel 4 linija telefona će u Evropi i SAD biti dostupna od 24. oktobra, a u pretprodaji su dostupni po cenama od 800 dolara za 64GB Pixel 4 i 900 dolara za 64GB Pixel 4 XL. Modeli sa 128GB koštaju 100 dolara više.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve