Biznis
08.03.2022. 14:20
Promo

Dan žena

Počeo je nacionalni konkurs podrške ženskom preduzetništvu

Poslovna žena
Izvor: Shutterstock

Pošta Srbije pridružuje se obeležavanju 8. marta Dana žena, specijalnim programima za podršku i u čast žena u Srbiji.

Za sve korisnice usluga, Pošta je pripremila specijalno iznenađenje – originalnu interaktivnu poklon čestitku, koja će "oživeti” prigodnu poruku kada je skeniraju uz pomoć aplikacije dostupne na linku http://markica.posta.rs.

Pošta Srbije danas je pokrenula i prvi nacionalni nagradni konkurs ,"100 uspešnih poslovnih žena”, pod sloganom Najbolje tek dolazi i tako se pridružila inicijativi i planovima Vlade Republike Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada.

Dosledno ispunjavajući svoju društveno-odgovornu ulogu, Pošta je konkurs namenila preduzetnicama ili osnivačima i zakonskim zastupnicama malih preduzeća sa teritorije cele Srbije, sa ciljem da pomogne osnaživanje i promociju ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čije su vlasnice žene, kao i njihovu veću konkurentnost i bolje pozicioniranje na nacionalnom tržištu roba i usluga.

Nagradni konkurs "100 uspešnih poslovnih žena” traje do 8. aprila 2022, a kriterijumi za ocenjivanje su, između ostalog, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti i uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje.

Prijave će ocenjivati stručna Кomisija, a proglašenje pobednica konkursa biće organizovano krajem aprila. Za 100 kandidatkinja čije prijave budu najbolje ocenjene, Pošta će obezbediti nacionalnu vidljivost njihovog poslovanja kroz besplatan oglasni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije u vidu predstavljanja u brošuri koja će biti dostupna bez naknade korisnicima poštanskih usluga, kao i u onlajn brošuri, na monitorima u poštama, i na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku i Linkedinu.

Detaljne informacije o uslovima konkursa i načinu prijave dostupne su na internet adresi http://preduzetnice.posta.rs, a Pošta Srbije poziva sve preduzetnice širom zemlje da se uključe u izbor uspešnih poslovnih žena Srbije. Za dodatna pitanja na raspolaganju je imejl adresa [email protected].

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, Pošta je pustila u opticaj i emisiju prigodnih poštanskih maraka pod nazivom "Dan žena”, čiji su autori braća Zamurović, svetski poznati fotografi. Izdanje sa motivom cveta, simbolom ovog praznika, na prigodan način iskazuje priznanje svim ženama za njihova društvena, naučna, politička, stvaralačka, sportska i sva druga lična postignuća.

Marka_Dan_žena.jpg
Izvor: Pošta / Promo

U čast nežnijeg pola, i palata Glavne pošte u Beogradu u Takovskoj 2, noćas će svetleti u nijansama purpurne boje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žene na koje se treba ugledati: Hirurg dr Jelena Petrović (VIDEO)
doktor

"Kojekude sa Marom"

16.02.2022. 13:05

Žene na koje se treba ugledati: Hirurg dr Jelena Petrović (VIDEO)

Jelena Petrović je specijalista opšte hirurgije i koloprokotolog. Za novu epizodu "Kojekude sa Marom" govorila je kako se kao žena školovala i probijala u jednoj oblasti koja je dugo bila rezervisana samo za muškarce - hirurgiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve