PORASLE ZA 5,3 ODSTO: Deonice Amazona nikad vrednije

PORASLE ZA 5,3 ODSTO: Deonice Amazona nikad vrednije

EPA-EFE/VICTORIA BONN-MEUSER GERMANY OUT


Imovina najbogatijeg čoveka na svetu i jedan od vodećih ljudi Amazona Džefa Bezosa, porasla je za 6,3 milijarde dolara u samo jednom danu zbog rekordnog raspona cene Amazonovih deonica, objavio je na svojoj internet stranici magazin “Forbes”.

Kako navodi “Forbes”, u utorak je na Wall Streetu cena deonica najvećeg svetskog online trgovca porasla za 5,3 odsto, nakon 6-postotnog rasta dan ranije, na rekordnih 2.238 dolara. Tokom dana njihova cena bila je i viša, 2.290 dolara, prenosi Index. hr.

Tako se Bezosovo bogatstvo, koji ima udeo od 11,2 posto u ovoj korporaciji, u jednom danu povećala za oko 6,3 milijarde dolara i sada iznosi 138 milijardi dolara, procjenjuje “Forbes”.

Profitirala je i njegova bivša supruga Mackenzie Bezos, koja je nakon razvoda od milijardera postala jedna od najbogatijih žena sveta. Njen saldo je zbog rasta cene deonica podebljan za 2,2 milijarde dolara, na 44,8 milijardi.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Amazon, gigant e-trgovine, beleži snažan rast potražnje usled raširenih problema s koronavirusom koji je uzrokovao zatvaranje klasičnih trgovina.

Povezane vesti – BEZOS NUDI POSAO: “Radite sa nama dok se ne vratite na svoje radno mesto”

Kompanija je u utorak objavila da namerava da zaposli dodatnih gotovo 80 hiljada radnika kako bi podmirila  potražnju pokrenutu zatvaranjem radnji u sklopu mera suzbijanja pandemije koronavirusa.

Amazon je u martu zaposlio 100 hiljada radnika u SAD-u, a sada najavljuje da namjerava zaposliti još 75 hiljada.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar