POSLE “ASTON MARTINA”: I “Bentli” otpušta do hiljadu radnika

POSLE “ASTON MARTINA”: I “Bentli” otpušta do hiljadu radnika

Shutterstock


Britanski proizvođač luksuznih automobila “Bentli”, koji je u vlasništvu nemačkog “Folksvagena”, saopštio je danas da planira otpuštanje do hiljadu radnika, odnosno blizu četvrtine svoje radne snage.

Kako navodi Rojters, ovo nije jedini takav slučaj u autondustriji – koja je takođe pogođena pandemijom COVID-19 – budući da su otpuštanja već najavili i “Bentlijev” domaći konkurent “Aston Martin” i zastupništvo za prodaju automobila “Lukers”, usled čega će bez posla ukupno ostati do dve hiljade ljudi.

“Bentli”, firma stara čitav jedan vek, saopštila je da zainteresovanim radnicima nudi program dobrovoljnog odlaska, ali da prinudna otpuštanja u budućnosti nisu isključena.

Pročitajte još: Apple upozorio pljačkaše koji su krali telefone

“Ovo je neophodan potez koji moramo da povučemo da bismo sačuvali radna mesta velike većine koja će ostati i pružili održiv poslovni model za budućnost”, izjavio je generalni direktor Ejdrijan Holmark, dodajući da pandemija korona virusa nije prouzrokovala otpuštanja o kojima je reč, ali da ih jeste ubrzala.

“Bentlijev” proizvodni pogon u gradu Kru na severozapadu Engleske ponovo je počeo sa radom 11. maja, posle sedmonedeljne obustave proizvodnje zbog pandemije korona virusa, čime je ovaj proizvođač postao jedna od prvih autokompanija koje su nastavile proizvodnju na tlu Velike Britanije, podseća Rojters.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar