Biznis
28.08.2021. 16:05
Tanjug

Sedmo predstavništvo PKS

Privredna komora Srbije od sada i u Izraelu

Izrael
Izvor: Shutterstock

Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) počelo je sa radom ovog meseca u Izraelu, kao sedmo predstavništvo PKS u svetu.

To je još jedan u nizu koraka u osnaživanju prisustva srpske privrede na globalno važnim tržištima, navodi se u saopštenju PKS.

"Glavni zadatak Predstavništva će biti da ojača veze između privrede, trgovine i nauke Srbije i Izraela, tehnološki visoko razvijene zemlje, kao i da podstakne rad zajedničkih odbora u nastojanju sticanja uslova za sporazum o slobodnoj trgovini", ističe se u saopštenju.

Interesovanje za saradnju dve privrede se ogleda u gotovo svim privrednim granama, sa naglaskom na IKT sektor, start-ap konsalting, zdravstvo, poljoprivredu i prehrambenu industriju. Namenska industrija, sajber, IKT usluge, tretman otpadnih voda i turizam, takođe su visoko kotirani za partnerstvo.

"Podsticanje izraelskih investicija, u sektoru nekretnina, obnovljive energije, rukovođenju vodnih resursa, životne sredine, infrastrukture, transporta, uz povećanje izvoza iz naše zemlje u Izrael nesumnjivo će biti glavni zadaci Predstavništva“, rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva i donedavno direktor nabavke izraelske Gaon grupe.

Predstavništvo se nalazi u kompleksu Margalit start-ap siti (JVP) u Jerusalimu.

Svečano otvaranje Predstavništva, koje je najavljeno pre godinu dana na potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, planirano je za novembar u prisustvu predsednika PKS Marka Čadeža. Ove godine dve zemlje obeležavaju i 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Poljoprivredni proizvodi neće se više prodavati kao avioni i kamioni"
Branislav Nedimović

Regulisanje tržišta

07.06.2021. 10:19

"Poljoprivredni proizvodi neće se više prodavati kao avioni i kamioni"

Pred poslanicima uskoro će se naći i Zakon o regulisanju tržišta poljoprivrednih proizvoda koji je prošle nedelje usvojila Vlada. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže za RTS da će svima u lancu – od proizvođača do prerađivača – biti pronađeno mesto u sistemu na zakonom regulisan način.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
17°C
02.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve