Biznis
02.06.2022. 14:20
Beta

Kragujevac

Protest radnika "Fijata"

BRNABIC SA FIJATOVIM SINDIKALCIMA
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Predstavnici svih sindikata i predstavnici radnika u kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" otići će u petak u Beograd na sastanak sa premijerkom Anom Branabić, rekao je agenciji Beta Zoran Miljković iz Samostalnog sindikata "Fijat plastik".

On je rekao da su na sastanak pozvani iz kabineta predsednice Vlade i obavešteni da je "bilo pomaka" u razgovoru premijerke s predstavnicima korporacije "Stelantis" u kojoj je i FIAT, o čemu će na sastanku detaljnije razgovarati.

Miljković je rekao da im je preneto da je potrebno da s predstavnicima radnika usaglase stavove "kako ne bi dolazilo do nesporazuma".

Nekoliko stotina radnika je u četvrtak ujutru ispred ulaza u fabriku održalo jednočasovni protest upozorenja uz poziv Vladi da kao vlasnik jedne trećine kapitala kompanije do ponedeljka predstavi rešenja za status radnika koji su po proceni "Stelantisa" višak.

Radnici "ogorčeni postupkom kompanije koja je pokazala da ne poštuje državu", ali da se odustalo od blokade ulaza u fabriku jer im je preneta poruka iz Vlade Srbije "da ne organizuju blokade do ponedeljka", i da će se do tada "tražiti rešenje za ovo pitanje".

U Fijat Krajsler automobili fabrici u Kragujevcu 1.541 od 2.016 zaposlenih je proglašeno za višak i ponuđen im je odlazak u inostranstvo na dve godine ili isplata otpremnina. U fabrici Fijat plastik 90 odsto zaposlenih proglašeno je za višak, a njima su ponuđeni isti uslovi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Država će pomoći radnicima Fijata, ali...
Automobili, industrija, proizvodnja

Aleksandar Vučić

15.05.2022. 13:29

Država će pomoći radnicima Fijata, ali...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će država pomoći radnicima Fijat Krajsler automobili (FCA), ali da država ne može da odlučuje šta će raditi privatni vlasnik.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve