Biznis
29.05.2022. 14:13
Beta

Aleksandar Vučić

Fijat: Država će zaposliti 200 do 300 otpuštenih

automobil, autoelektričar
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ukoliko Stelantis, novi vlasnike fabrike automobila u Kragujevcu, planira da otpusti 200 ili 300 ljudi, država planira da i pomogne i dovede u taj grad, kako je rekao, "jednu nemačku fabriku".

Odgovarajući na pitanja o Fijatu, rekao je da se u javnosti čulo "bezbroj laži" i da "javnost mora razumeti" da više ne živimo u vreme samoupravnog socijalizma, da država ne upravlja Fijatom i da novi vlasnik Steklantis ima pravo da donosi svoje poslovne odluke.

"Oni žele da prave električni auto što mislim da je važno za Srbiju i Kragujevac i žele da obuče ljude u inostranstvu na nekoliko meseci baš kao i u ostalim zemljama EU", rekao je Vučić.

On je dodao da će sa vlasnicima razgovarati o pojedinim slučajevima za koje je čuo da su trudnice ostale bez posla jer smatra da je to nedopustivo, a sve drugo je kaže "pitanje poslovne politike".

Ako vlasnik hoće da otpusti 200 ili 300 ljudi država će im, dodao je, naći posao u "novoj nemačkoj kompaniji", ali nije precizirao o kojoj fabrici je reč.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prodat najskuplji automobil ikada (FOTO)
mercedes

Mercedes

21.05.2022. 17:10

Prodat najskuplji automobil ikada (FOTO)

Mercedes-Benz je potvrdio da je iz svoje muzejske zbirke u Nemačkoj prodao automobil 1955 Mercedes-Benz SLR Coupe za 135 miliona evra, objavio je CNN.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve