Biznis
23.04.2022. 15:26
Beta-AP

Nova pravila

Reklame koje će ubuduće biti zabranjene na Twitteru

twitter.jpg
Izvor: AP / Matt Rourke

Twitter je saopštiio da neće više dozvoljavati oglašivače na svojoj platformi koji negiraju naučni stav oko klimatskih promena, sledeći politiku koju je uveo Google.

"Reklame ne treba da odvraćaju od važnih razgovora o klimatskoj krizi", navela je kompanija iznoseći svoju novu politiku.

Nije ukazano da će ova promena uticati na sadržaje koje korisnici postavljaju na ovu društvenu mrežu, koja je zajedno sa Facebook-om na meti grupa koje pokušavaju da promovišu obmanjujuće tvrdnje o klimatskim promenama, navodi AP.

Objava se podudarila sa Danom planete zemlje.

Twitter je naveo da će saopštiti više informacija narednih meseci o tome kako planira da obezbedi "pouzdani, autoritativni sadržaj razgovorima o klimi" u kojima učestvuju njegovi korisnici, uključujući od Međuvladinog panela o klimatskim promenama. 

Izveštaji tog panela, koji podržavaju UN,  o uzrocima i posledicama klimatskih promena predstavljaju osnovu za medjunarodne pregovore o suzbijanju klimatskih promena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ako ne kupim Twitter, imam plan B"
Ilon Mask 15.4.2022.

Ilon Mask

15.04.2022. 14:10

"Ako ne kupim Twitter, imam plan B"

Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask ponudio je 43 milijarde dolara (39 milijardi evra) za kupovinu preostalih deonica Twittera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve