Biznis
12.06.2021. 13:22
Tanjug

Potpisan ugovor

Rekonstrukciji pruge Subotica - Horgoš

Šine
Izvor: Shutterstock

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš (granica sa Mađarskom), vredan skoro 87 miliona evra, svečano je potpisan danas u vladi Srbije. 

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma "Karin Komerc MD doo Veternik" i "RŽD Internešnl", Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora "RŽD Internešnl" Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije. 

Prema njegovim rečima, izabran su provereni partneri, ruska kompanija "RŽD Internešnl", koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom  "Karin komerc". 

Momorović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

"Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to cHe biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom ce vozovi saobraćati brzinom do 120 km/h sa najmodernijom pratecom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima", rekao je ministar. 

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Barska pruga: Snimanje radi konstukcije
Šine

Napokon

05.05.2021. 11:35

Barska pruga: Snimanje radi konstukcije

Infrastruktura železnice Srbije i RŽD Internešenel, snimaju i ispituju stanja pruge na deonici između Zlatibora i Prijepolja na železničkoj magistrali Beograd - Bar, radi priprema za izradu glavnog projekta generalne opravke pruge od Valjeva do Vrbnice na granici s Crnom Gorom, saopšteno je iz Infrastruktura železnice Srbije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve