Biznis
05.11.2019. 16:14
R. E. / CNN

IT gigant

REZULTATI OBEĆAVAJU: Majkrosoft testirao četvorodnevnu radnu nedelju

shutterstock_581369848.jpg

IT gigant Majkrosoft (Microsoft) testirao je četvorodnevnu radnu nedelju u Japanu, tako što je svaki petak tokom avgusta u

IT gigant Majkrosoft (Microsoft) testirao je četvorodnevnu radnu nedelju u Japanu, tako što je svaki petak tokom avgusta u toj kompaniji bio neradni dan. Kompanija je ovog leta u Japanu predstavila program "Izazov radnog života", u sklopu kog je zatvorio kancelarije svakog petka u avgustu.

Rezultati eksperimenta su obećavajući - zaposleni su provodili znatno manje vremena na poslu, a produktivnost je za to vreme uvećana za čak 40 odsto u odnosu na avgust prošle godine, navodi se u saopštneju Majkrosofta čije delove prenosi CNN.

Pored smanjenaj radnog vremena, menadžeri su tražili od osoblja da smanje i vreme koje provode na sastancima, odnosno da ne traju duže od 30 minuta, ali i da umesto sastančenja koriste Majkrosoftova aplikacija za razmenu poruka.

Shutterstock Shutterstock

Uvođenjem slobodnog petka kompanija je mogla da uštedi na drugim resursima poput električne energije.

 Sve više firmi zaposlenima nudi fleksibilno radno vreme, dok je Vlada Japana pokrenula kampanju "Premijum petak" kako bi ohrabrila radnike da poslednjeg petka u mesecu ranije odu s posla, navodi CNN.

Povezane vesti - MICROSOFT sklopili ugovor sa Pentagonom vredan 10 milijardi dolara

Majkrosoft je najavio da će krajem godine sprovesti još jedan sličan eksperiment u Japanu, kao i da će pozvati druge kompanije da se priključe inicijativi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve