Biznis
30.05.2022. 19:10
R. E.

"Tražimo zlatnu sredinu"

SAD regulišu tržište kriptovaluta

Bitkoin
Izvor: Shutterstock

Industrija kriptovaluta nije u fokusu Kapitol Hila u predstojećim nedeljama, nakon što su demokratska senatorka Kristen Gilibrend iz Njujorka i republikanska senatorka Sintija Lumis objavile planove za novu legislaturu o regulaciji kriptovaluta u SAD.

Senatorke su objavile plan da se "industriji dozvoli da raste, poboljšava i donosi nove inovacije i da dozvoli pravedno takmičenje na tržištima širom sveta, sa najstabilnijem tržištem u Americi“, pisalo je u njihovoj objavi.

Ovaj plan omogućio bi regulatornom telu CFTC da nadgleda tržišta kriptovaluta, kao i da proširi svoj uticaj i na same valute, ne samo produkte njihovih razmena.

Ova odluka dolazi nakon što su analitičari kritikovali premalu količinu regulative na polju kriptovaluta, koja je ostavljala investitore ranjivim u razmeni ovih vrednosti.

"Pokušavamo da nađemo zlatnu sredinu između dozvoljavanja inovacija na tržištu i nalaženja regulative i pravila koja bi svima bila jasna“, rekla je senatorka Lumis.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ekonomija između pandemije i agresije
Svetski ekonomski forum Davos

Davos

27.05.2022. 14:12

Ekonomija između pandemije i agresije

Kada su se poslednji put vodeći svetski političari, izvršni direktori i milijarderi okupili u malom švajcarskom planinskom selu Davos da razgovaraju o najvećim problemima društva i iznesu svoje predloge za rešenja, virus korona koji je tada već harao Kinom nije bio ništa više od daleke pretnje. Ekonomija je bujala, a veliki oružani sukob na tlu Evrope, uprkos tenzijama koje su i tada postojale, nije se nalazio na listi najvećih rizika ni kod koga od prisutnih.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve