Biznis
16.03.2023. 16:20
Beta

Od 22. do 28. marta

Stiže Sajam automobila, ali bez popusta na kupovinu vozila

automobili
Izvor: Shutterstock

Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme "Motopassion" održaće se od 22. do 28. marta na Beogradskom sajmu, a po najavi organizatora ove godine neće biti popusta na automobile.

Koordinator projekta Zoran Lupšić je na konferenciji povodom predstojećeg sajma naglasio da ove godine neće biti velikih lagera za brzu isporuku vozila, i da će izostati popusti jer politiku cena "diktira odnos ponude i tražnje".

Kako je istakao, na 55. Međunarodnom salonu automobila predstaviće se 33 proizvođača s oko 40 premijera novih vozila, dok će akcenat biti na hibridnim modelima.

Najavio je da će se na sajam vratiti kineski brendovi "Čeri" (Chery) i "Džilin" (Jillin).

Predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Aleksandra Đurđević, rekla je da i u Srbiji postoji nedovoljna dostupnost vozila, i da je veliki pritisak na proizvođače i uvoznike zbog prelaska proizvođača na modele s hibridnim pogonom.

Naglasila je da je Srbiji potrebna dobra infrastruktura za takva vozila i iskazala zadovoljstvo što je Vlada Srbije odobrila veći budžet ove godine za subvencije za kupovinu eko-vozila.

"Pozdravljamo najavu uredbe ukidanja uvoza polovnih vozila sa motorima normi Euro3 i Euro4. Krajnje je vreme da se i to kod nas desi i da krenemo da se bavimo zaštitom životne sredine. Podmlađivanje voznog parka je preduslov ne samo za bezbedniju vožnju, već i za čistiju životnu sreidnu", rekla je Đurđević.

Pored automobila, biće predstavljena i najnovija prateća oprema za automobile kao i punjači za eko-vozila.

Radno vreme Međunarodnog salona automobila i Međunarodnog sajma motocikala, delova i opreme "Motopassion" biće od 10 do 20 časova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve