Biznis
16.09.2019. 15:49
R. E. / BBC

SAJAM AUTOMOBILA U FRANKFURTU: Dronovi umesto farova, automobili na baterije i ostale zanimljivosti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iako su mnogi proizvođači odlučili da ove godine ne učestvuju, frankfurtski salon automobila bio je domaćin 60-ak svetskih i evropskih premijera novih modela automobila. Izloženo je nekoliko spektakularnih vozila, a ove godine akcenat je bio na automobilima na električni pogon.

BCC je izdvojio nekoliko modela koji su privukli najviše pažnje na sajmu u Frankfurtu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Ovo je prvi automobil iz Volkswagen-ove nove ID kolekcije električnih automobila. Ujedno ovaj model je i pokušaj Volkswagen-a da se poicionira kao vodeći proizvođač električnih automobila.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Honda E je tako simpatičan model da poželite da potrčite ka njemu. Njen dizajn bi se mogao opisati kao modernija Honda Civic iz 1970. godine. Predviđen je za gradsku vožnju, ali je model toliko mali da nema mesta za veliku bateriju tako da se postojeća puni između 200 i 220 kilometara. Ovaj Hondin model bi trebalo da se nađe u prodaji sledeće godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Mercedes-Benz Vision EQS pruža potpuni osećaj električnog luksuznog automobila. Farovi su integrisani u električni pojas koji se kreće oko spoljne strane automobila.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Porše je svoj električni model Taycan otkrio još pre sajma automobila u Frankfurtu, ali je ovaj sajam bio prva mogućnost da se ljubitelji automobila sa ovim modelom bolje upoznaju.

Povezane vesti - ELEKTRIČNI AUTOMOBILI: Za Evropu svakodnevica, za Srbiju naučna fantastika

Oni koji budu želeli da sebi priušte ovaj zanimljivi performans moraće da izdvoje oko 150.000 dolara. Pretpostavlja se da će se kasnije pojaviti jeftinije verzije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Lambordžinijev prvi hibridni model Sian, je zapravo "blagi hibrid", što znači da ne može da se vozi samo pod električnom energijom. Automobilov V12 motor radi većinu posla. Cena automobila će se kretati od dva miliona dolara.

https://www.youtube.com/watch?v=ssKZfz_GVGA

Audi je pretstavio četvrti i poslednji model svoje AL porodice - AL: Trail. Ovaj model će biti prvi terenac u seriji u kojoj se već nalaze modeli AL:ME, AL:CON i AL:TRKA.

Najnoviji Audijev terenski model sa četvoro vrata pokreće potpuno električni pogon, sa četiri motora zajedno mogu da proizvedu snagu i do 429 konjskih snaga.

Ono što je posebno zanimljivo jeste što automobil koristi dronove kao prednja svetla, koji lebde ispred vozila tokom vožnje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
0°C
10.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve