Biznis
06.11.2019. 17:57
R.E. / Metro.uk

POD PRITISKOM: Osam od deset milenijalaca smatra da nisu dovoljno uspešni

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lenji radnici? Opsedni društvenim mrežama? Nezainteresovanost za seks, politiku i društvene prilike? Ali zato trenda "avokado na tostu" na Instagramu ne manjka... Sve se ove "bolesti" društva poslendjih godina pripisuju - milenijalcima. Čak je i generacija Z, kako se to moderno kaže, počela da ih "troluje".

I to očigledno deluje - mnogi milenijalci veruju da jednostavno nisu dovoljno dobri u životu!

To je upravo rezultat ankete u kojoj je učestvovalo 2.000 milenijala, starosti od 22 do 38 godina, o tome kako se vide u poređenju sa vršnjacima i starijom generacijom. Čak osam od deset ispitanika smatra da nisu "dovoljno dobri" u gotovo svim oblastima svog života - od zdravlja i ljubavi do karijere i odnosa sa vršnjacima. U stvari, pritisak je toliko velik da je čak 79 odsto anketiranih reklo da to utiče na njihovo mentalno zdravlje, piše Metro. uk.

David Jiscoot, iz kompanije Alpro, koja je naručila istraživanje za potrebe lansiranja kampanje "Dobro je za tebe" ističe da se iz istraživanja može jasno zaključiti kako milenijalci osećaju ogromne pritiske da "budu najbolja verzija sebe".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Povezane vesti - Sledeća kriza će uništiti “milenijalce”

"Alpro želi da razbije takva uverenja i da pokaže da je u stvarnom životu "dobro", zapravo sasvim dovoljno i da su upravo male pozitivne promene ono što pravi ogromnu razliku."

Istraživanje pokazuje da milenijalcima među važnim ciljevima (koji ih istovremeno i opterećuju) vlasništvo nad nekretninama i finansijski dobitak i uspeh, ali i daleko benigniji ciljevi, poput, pređenih 10.000 koraka dnevno - što mnogi fitnes stručnjaci sugerišu kao minimum svih minimuma. Milenijumi takođe osećaju pritisak da nastave da prate trendove na društvenim mrežama, da ostanu vrhunski u kućnim poslovima, da redovno viđaju prijatelje i budu svesni najnovijih modnih trendova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Povezane vesti – Milenijalci pre biraju korporaciju nego preduzetništvo

Zanimljivo je da je 75 odsto anketiranih kaže da su napori za uspeh u životu negativno uticali na njihove lične odnose. Na pitanje odakle dolazi pritisak da se sve to uradi, više od četvrtine odgovorilo je da dolaze - od njihovih roditelja, dok svega pet odsto anketiranih kaže da pritisak dolazi iz društvenih medija.

Međutim, gotovo polovina ispitanika priznaje da su sami sebi najveći neprijatelji jer se konstantno stavljaju pod veliki pritisak. Čini se da žene daleko samokritičnije od muškaraca, budući da istraživanje pokazuje da čak 82 odsto žena iz generacije milenijalaca smatra da nisu "dovoljno dobre", u poređenju sa muškarcima (73 odsto).

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve