Biznis
05.04.2021. 19:15
R. E. Index. hr

Samsung beleži velik skok prihoda

shutterstock_710314252.jpg

Samsungova dobit u prvom ovogodišnjem tromesečju mogla bi da poraste za 45 odsto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, zbog talasa snažnog rasta prodaje pametnih telefona, televizora i kućnih aparata, iako je zarada od prodaje procesora pala nakon prekida proizvodnje u američkom pogonu.

Očekuje se da će se operativna dobit južnokorejkse tehnološke kompanije u prvom ovogodišnjem kvartalu popeti na 8.2 milijarde dolara. To bi označilo najviši nivo operativne dobiti Samsunga u prvom tromesečju od 2018. godine, piše Index. hr.

Samsung bi u sredu trebalo da objavi preliminarne rezultate za prvo tromesečje.

Shutterstock Shutterstock

Uspjeh nove Galaxy S21 serije

Očekuje se da će brojke pokazati da je posebno uspešan u prvom kvartalu bio Samsungov sektor mobilnih telefona, koji je profitirao lansiranjem nove Galaxy S21 serije sredinom januara, više od mesec dana pre uobičajenog godišnjeg rasporeda izlaska vodećih modela.

Povezane vesti - Gugl maps počinje da usmerava vozila na ekološke rute

Procenjuje se da je najveći svetski proizvođač pametnih telefona u prvom kvartalu zauzeo oko 23 odsto svetskog tržišta, zahvaljujući tom lansiranju i cenama svojih premium uređaja nižima od uobičajenih.

U istom razdoblju prošle godine Samsungov globalni tržišni udeo iznosio je 20 odsto, a u prethodnom tromesečju 16 odsto, kada je suparnički Apple predstavio iPhone 12.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve