SILOVIT SKOK: Nintendo zabeležio skok operativnog profita od 428 odsto

SILOVIT SKOK: Nintendo zabeležio skok operativnog profita od 428 odsto

EPA/MIKE NELSON


Japanski proizvođač potrošačke elektronike i video igrica Nintendo zabeležio je skok operativnog profita od 428 posto u prvom kvartalu svoje fiskalne godine, saopšteno je danas iz kompanije.

Ovaj silovit rast samo je dokaz više koliko je industrija video igara profitirala od pandemije koronavirusa, jer su zbog mera ograničenja kretanja i zatvaranja preduzeća ljudi ostali u svojim domovima a veliki broj njih je vreme “ubijao” igrajući igrice, prenosi CNBC.

 EPA-EFE/MIKE NELSON

EPA-EFE/MIKE NELSON

Japanski gigant u gejming industriji izvestio je o operativnoj dobiti od 144,7 milijardi jena (1,4 milijarde dolara) u kvartalu april-jun, potukavši prognoze analitičara i višestruko nadmašivši dobit od 27,4 milijarde jena koje zabeležio u istom kvartalu prošle godine.

Neto prodaja je istovremeno dostigla 358,1 milijardu jena, što je za impresivnih 108 posto više u odnosu na 172,1 milijardu jena koje je Nintendo otvario u uporednom lanjskom periodu.

Povezane vesti – Zbog koronavirusa povećana potražnja za video-igrama

Prodaja popularnih kompanijskih konzola Nintendo Svič i Svič Lajta porasla je za oko 167 procenata, na 5,68 miliona jedinica u navedenom tromesečju.

 EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Nintendova igrica „Animal Crošing: New Horizons“, koja je lansirana u martu, brzo je postala hit jer su igrači, zatočeni u zatvorenom prostoru zbog pandemije, tražili neku vrstu bekstva od stvarnosti, navodi CNBC.

Povezane vesti – IT poslovi dižu Srbiju

Kompanija je u periodu april-jun prodala 22,4 miliona primeraka ove društvene simulacione igrice, gotovo dvostruko više u odnosu na prethodni kvartal, i nadmašila je prodaju prethodne hit igrice „Super Smash Bros. Ultimate“, koja je objavljena 2018.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar