Biznis
26.09.2022. 10:13
Beta

Ministar finansija

Siniša Mali o povećanju plata i penzija

novac, pare, novčanik
Izvor: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će od 1. januara penzioneri dobiti povećanje penzija od još 12 odsto, a zaposleni u javnom sektoru povećanje plata od 12,5 odsto.

"Penzioneri će od 1. novembra imati povećanje od devet odsto, a u januaru će penzija biti više od 20 odsto veća nego tokom ove godine", kazao je Mali za RTS.
 

On je dodao da će inflacija naredne godine biti 8,7 odsto.

Mali je rekao da gradjani ne treba da budu zabrinuti ni zbog javnog duga koji je 31,5 milijardi evra, jer Srbija sve obaveze otplaćuje na vreme.

Kada je novac u pitanju, istakao je ministar, Srbija je spremna za zimu, a glavno pitanje je "šta će biti sledeće zime".

Takođe je rekao da će 20. oktobra u Srbiji biti misija MMF-a, a razgovaraće se o nastavljanju poslovanja sa MMF, jer je bitno nastaviti započete reforme.

"Kada poslujete sa MMF-om, sigurnost investiranja je veća. Od 2015. godine, kada smo počeli da poslujemo sa MMF-om, ušli smo u stope visokog rasta", rekao je Mali.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Siniša Mali bi mogao da bude dobar premijer... Za četiri godine"
1

Aleksandar Vučić

29.07.2022. 08:00

"Siniša Mali bi mogao da bude dobar premijer... Za četiri godine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija na dnevnom nivou "krvari" dva miliona evra za struju, jer zbog suše nema dovoljno vode za hidroelektrane Đerdap i Perućac.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve