Biznis
14.11.2023. 15:21
Beta

Aktuelno

Siniša Mali o tome kako je Srbija postala apsolutni vlasnk "Er Srbije"

er srbija
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je da je manjinski partner Er Srbije, Etihad ervejz, odigrao ključnu ulogu u transformaciji kompanije, ali da dalje nacionalna avio-kompanija Srbije može samostalno da posluje.

Mali je na svom Facebook nalogu objavio da je Republika Srbija postala vlasnik 100 odsto akcija kompanije Er Serbia, nakon što je država zaključila finalni sporazum da preuzme preostalih 16,42 odsto akcija Etihad ervejza u Er Serbji.

On je naveo da je nacionalna avio-kompanija Srbije pre jedne decenije "bila ruinirani nekadašnji gigant, sa 400 miliona dolara duga, zbog čega joj je tada i bio neophodan pouzdan i siguran strateški partner".

"Etihad ervejz je postao manjinski partner Er Serbije 2013. godine i u tom trenutku odigrao ključnu ulogu u njenoj transformaciji. To je nešto što ne bismo mogli da uradimo sami i na tome smo im umnogome zahvalni", napisao je Mali.

Kako je istakao, tada je dolazak Etihada bila dobra vest jer je kompanija, prema njegovim rečima, bila uništena i trebala joj je decenija da se oporavi od nestručnog upravljanja.

"Sada idemo dalje, jer dalje možemo sami, a Air Serbia nastavlja da leti do preko 80 destinacija na četiri kontinenta", napisao je ministar.

Precizirao je da Er Srbija danas leti do 87 gradova širom sveta i da će do kraja godine prevesti četiri miliona putnika.

Mali je ocenio da je Er Srbija uspešan nacionalni avio-prevoznik koji zapošljava 1.500 ljudi i pravi profit od oko 50 miliona evra, koliko se očekuje ove godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve