SKINUTI SA SIVE LISTE Stefanović: Srbija odlukom FATF dobila mesto koje joj pripada

SKINUTI SA SIVE LISTE Stefanović: Srbija odlukom FATF dobila mesto koje joj pripada

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom odluke FATF da Srbiju skine sa “sive liste”, da se Srbija godinu i po dana borila da pokaže da je iskreno posvećena borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma i naveo je tom odlukom naša zemlja dobila mesto koje joj pripada.

Stefanović je u izjavi za Tanjug naveo da je donet ogroman broj zakona i podzakonskih akata, ali što je, kaže, mnogo važnije, počela je njihova primena, a rezultati se ogledaju u značajno većem broju lica koja su procesuirana za pranje novca i velikoj zapleni imovine.

Povezane vesti – Oprani od pranja para

Izrazio je zadovoljstvo jer je, ištiče, Srbija odlukom FATF-a dobila mesto koje joj pripada, ali i ukazao da zemlja mora nastaviti da se bori i dalje, kako bi pravni okvir kontinuirano unapređivali i postali jedna od vodećih zemalja, koja svoje finansije i finasije onih koji investiraju u našu zemlju štiti na najbolji mogući način.

Ministar je naveo da su policija, tužilaštvo, sudovi i druge institucije, u saradnji sa nevladinim i privatnim sektorom, uložili ogroman rad kako bi u našoj zemlji izgradili okvir u kojem građani prepoznaju da je Srbija posvećena sprečavanju pranja novca i da je u toj borbi faktički lider u regionu.

“Zahvalan sam što smo za samo godinu i po dana ispunili sve preporuke FATF-a, jer ti procesi inače traju kod drugih država i po dve, tri, četiri i više godina, i pokazali da zaslužujemo poverenje”, podvukao je on.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar