Biznis
02.09.2020. 18:03
Tanjug

SKOK OD 14 ODSTO: Mere karantina podstakle prodaju Lego kocki

w_53349680.jpg
Izvor: EFE / LUIS EDUARDO NORIEGA

Prodaja popularnih Lego kocki skočila je za 14 odsto u prvih šest meseci 2020, jer su zbog mera ograničenja kretanja članovi domaćinstava više vremena provodili igrajući se zajedno kod kuće, saopštila je danas danska kompanija Lego.

Mada je prodaja porasla za 14 procenata u tom periodu, prihod je uvećan za samo 7,0 posto, na 15,7 milijardi danskih kruna (2,5 milijarde dolara), prenosi Rojters.

Povezane vesti - Koronavirus izazvao bum “gejming” industrije

Razlika između prihodima i prodaje nastala je zbog toga što su se maloprodavci oslanjali na postojeće zalihe u magacinima kako bi zadovoljili potražnju, jer je Lego zbog pandemije bio prinuđen da privremeno obustavi proizvodnju u Meksiku i Kini.

EPA/SOPHIA KEMBOWSKI EPA/SOPHIA KEMBOWSKI

Kompanija je uspela da povećanjem prodaje putem internet više nego kompenzuje gubitak prometa u svojih 616 prodavnica širom sveta koje su u jednom periodu bile zatvorene tokom pandemije.

Povezane vesti - Tehnološka sedmorka dominira tržištem i vredi 7,7 biliona dolara

Gotovo sve njene trgovine su sada ponovo otvorene.

Operativni profit je porastao u prvoj polovini godine za 11 posto, na 3,9 milijardi kruna, naveo je Lego u saopštenju.

Glavni izvršni direktor Nils Kristijansen je izjavio da kompanija primećuje nastavak zamajca prodaje i u drugoj polovini godine, iako su ljudi počeli da se vraćaju na posao i u škole.

Lego je prošle godine povećao ulaganja u e-trgovinu i u veb sajt svog brenda, gde se broj posetilaca udvostručio na 100 miliona u prvih šest meseci 2020.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
16.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve