Biznis
04.10.2019. 17:01
N. G./CNBC

ŠTEDITE, ULOŽITE... Najbolji saveti o novcu koje su dobili finansijski stručnjaci

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Finansijski savetnici, finansijski planeri i menadžeri finansija, navikli su da svakodnevno daju savete klijentima koji im za to plaćaju. Ali šta je sa savetima koji su oni dobijali?

Koji je najbolji finansijski savet koji su ikada dobili? Članovi Saveta za digitalne savete CNBC, podelili su najvažnije smernice koje su dobili u životu.

Luis Barajas, osnivač i izvršni direktor kompanije LAB za upravljanje bogatstvom

"Ovaj savet je jednostavan. Potrošite manje nego što zarađujete, a razliku stalno ulažite u dobro diverzifikovan portfelj."

Sofija Bera, osnivačica kompanije Gen Y Planning

"Uložite u rast karijere i izgradnju biznisa. Što više možete povećajte svoj prihod i postanite ekspert za određenu oblast, to ćete više novca zaraditi, brže nego što ste ikada zamislili. To stvara mogućnosti i fleksibilnost u budućnosti dok razvijate svoj biznis"

Daglas Bonepart, osnivač i predsednik Bone Fide Wealth

"Najbolje finansijski savet koji sam ikada dobio, ujedno je i jedan od najboljih životnih saveta koje sam dobio. Moj najbolji prijatelj iz poslovne škole uvek bi mi rekao: "Učini ispravno". Izgovorio je to toliko puta da mi je još uvek negde zaglavljeno u glavi. Kad god se suočim sa teškom odlukom, znam da ću, ako postupim ispravno, na kraju biti dobro."

Keti Kurtis, osnivačica i izvršna direktorka Curtis Financial Planninga

"Što sam sačuvala stan koji sam kupila u Kaliforniji. Želela sam da ga prodam i da se preselim u drugi grad, ali su me savetovali da ne prodajem, jer je to bilo tokom pada prodaje nekretnina. Umesto toga, iznajmila sam ga, a onda sam ga oko četiri godine kasnije prodala za lepu zaradu. Da sam ranije prodala, imala bih gubitak"

Pročitajte još: Koliko često treba da pravite pauzu na poslu

Rijanka Dorsanvil, osnivačica i predsednica Your greatest contribution

"Prvo stavite svoju finansijsku masku za kiseonik. Budući da ste graditelj bogatstva prve generacije, želite da pomognete svima oko sebe, jer ste finansijski bolji. Međutim, morate biti sigurni da ste finansijski zbrinuti pre nego što možete da pomognete svojoj zajednici."

Stejsi Frensis, predsednica i izvršna direktorka Francis Financial

"U ranom detinjstvu bila sam svedok toga koliko život može biti uništen za žene koje nisu osnažene finansijskim obrazovanjem. Moja baka ostala je u nasilnoj vezi. Kada sam bila dovoljno stara da pitam zašto, ona mi je objasnila da ostaje jer veruje da nema drugog izbora, jer joj nedostaje finansijska stabilnost da promeni stanje. Od tada je moja majka insistirala na tome da se nikada ne treba osloniti na nekog drugog za novac. Taj savet i iskustvo naveli su me da promenim fakultet i odveli me u polje finansija."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve