Švedski start-up i Nespresso predstavili bicikl napravljen od iskorišćenih kapsula za kafu

Švedski start-up i Nespresso predstavili bicikl napravljen od iskorišćenih kapsula za kafu

Shutterstock


Ekološki osvešćeni ljubitelji kafe imaju novu poslasticu na virtualnom tržištu; stilski doteran, urbani bicikl imena RE:CYCLE napravljen od 300 iskorištenih kapsula brenda Nespresso, na internet stranici proizvođača dostupan je za 1.290 evra, prenosi Jutarnji list.

Reč je o jednom pokušaju kompanije Nespresso da dokaže svoju predanost cirkularnoj ekonomiji. Naime, osim što kompanija u vlasništvu Nestlea za proizvodnju svojih kapsula već godinama koristi isključivo aluminij, materijal podoban za recikliranje, u saradnji sa švedskim start-up brendom Velosophy učestvovala je u proizvodnji tog eko-bicikla.

Iza brenda RE:CYCLE stoji bivši zaposleni švedskog dizajnerskog diva IKEA Džimi Osthlom, koji je i sam priznao da ga je iskustvo u toj kompaniji naučilo važnosti ravnoteže između cene i kvalitete proizvoda na tržištu.

FOTO: Vélosophy

FOTO: Vélosophy

“Želim da moj proizvod zadrži vrhunski kvalitet, ali jednako tako želim da što više ljudi može da priušti moj bicikl.”, objasnio je Ostholm za Quartz.

I sam dizajn bicikla neodoljivo podseća na njegovo poreklo. Ljubičasta boja Ostholmovog eko-bicikla svojevrsni je “hommage” Nespressovom popularnom proizvodu Arpeggiju, a njegovo je zvono napravljeno u obliku kapsule za kafu.

Bicikli trenutno nisu dostupni u maloprodaji, već se mogu nabaviti isključivo na službenoj internetskoj stranici brenda Vélosophy, a uštedom zbog takvog načina poslovanja deci, zemalja u razvoju, omogućava se da se i sami provozaju  na RE:CYCLE biciklu.

Povezane vesti – Da li je došlo pravo vreme da zaposleni rade odakle god žele?

Prema nedavno sprovedenom istraživanju britanskog start-upa Halo, godišnje se u prirodu baci više od 56 milijardi jednokratnih kapsula za kafu. S obzirom na to da patronama treba i do 150 godina da se recikliraju u prirodi, izvršni direktor kompanije Nespresso Džen – Mark Duvoisin poziva korisnike da iskorišćene kapsule dostave na jednu od 122.000 lokacija širom sveta, kako bi se što veći postotak ponovno iskoristio.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar