Biznis
25.08.2021. 12:09
Promo

Rikardo Vian Markes

"Tražili smo snažnog partnera za napredak i Galenika se pokazala kao savršen izbor"

Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike
Izvor: Galenika / Promo

Pre skoro četiri godine, farmaceutski gigant Galenika postala je deo brazilske NC Grupe. Generalni direktor kompanije Galenika - Rikardo Vian Markesom, kaže da je to bila dobra poslovna odluka i navodi glavna dostignuća koja su realizivana od tada.

"NC Grupa je tražila snažnog partnera sa potencijalom za napredak u Evropi, a Galenika se pokazala kao savršen izbor. Veoma smo zadovoljni kako se Galenika razvija. Dosadašnja ulaganja su postigla planiranu transformaciju i modernizaciju, rezultujući razvojem u svim segmentima poslovanja, kao i jačanjem tima, značajnim rastom portfolija proizvoda, tržišnom pozicijom i našim regionalnim prisustvom. Postavili smo odličnu osnovu i planiramo da nastavimo razvoj.

Inače, deo NC Grupe je i EMS, vodeća i najveća farmaceutska kompanija u Brazilu i jedna od najvećih u celoj Latinskoj Americi. Promet kompanije EMS znatno veći od celokupnog farmaceutskog tržišta u Srbiji, gde posluje preko 300 farmaceutskih kompanija. Ovo pokazuje naše opredeljenje za strateškim partnerstvom i ambiciozne planove koje imamo za Galeniku."

Galenika je ranije ove godine bila u centru pažnje sa kampanjom i promenom dobro poznatog logotipa kompanije. Šta je podstaklo ovu odluku, posebno s obzirom na atribut ,,love brenda’’ koji Galenika ima?

"Promena tradicionalnog vizuelnog identiteta nikada nije laka odluka. U slučaju Galenike ta promena predstavlja simbol investicionog i transformacionog ciklusa koji je uspešno sproveden tokom prethodnih godina, a koji je rezultirao modernizacijom kompanije i digitalizacijom poslovanja. Globalni trendovi u farmaceutskoj industriji uveliko su se pomerili ka tehnologiji, inspirisani digitalizacijom koja ubrzava ceo svet.

Danas je Galenika dinamična i moderna kompanija, što oslikava novi logo. Novi korporativni identitet ilustruje našu posvećenost ljudima i zdravlju. On takođe odražava oblike i boje koji predstavljaju naše savremene vrednosti, specifične za tim u Srbiji, koje uključuju integritet, odgovornost, hrabrost i veliku dozu strasti. Novi vizuelni identitet nije samo ilustracija, već proizvod unutrašnje i spoljašnje promene Galenike."

Kako je pandemija Covid-19 uticala na Galeniku?

"Sve industrije i kompanije su pogođene, to je sigurno. Odgovornost farmaceutske industrije bila je ogromna, ali uspeli smo da dodatno razvijamo tim, proširimo svoj portfolio i obezbedimo našim potrošačima proizvode - lekove na recept, OTC lekove, kao i vitamine i minerale za kojima je još uvek velika potražnja.

Posvećeni smo inovacijama, kvalitetu i zajednici. A potreba za podrškom zajednici od početka pandemije bila je veoma izražena. U protekloj godini smo donirali značajna sredstva u opremi i lekovima za zdravstvene ustanove širom Srbije, pokrenuli smo platformu za mlade www.dvadesete.rs sa fokusom na zdrav život i prevenciju oboljenja, uložili smo napore da organizujemo i podržimo stručne, hibridne i onlajn događaje i predavanja, kako bismo osnažili tim i partnere i pružili podršku u ovim izazovnim vremenima."

Kakvi su planovi kompanije za naredni period?

"Nastavićemo da planiramo i prilagođavamo se, da ulažemo timske napore i radimo ono u čemu smo najbolji, a pri tome ostajemo posvećeni ljudima i verni zdravlju. Bezbednost zaposlenih i stabilno snabdevanje proizvodima i dalje su naš prioritet broj jedan. Strateški smo fokusirani na inovacije u kompaniji i portfoliju proizvoda u korist potrošača i tržišta. Kao moderna i stabilna kompanija sa odličnim timom i inovativnim načinom razmišljanja, Galenika će postati još veća, sa jakim regionalnim prisustvom."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sunce, kiša, sunce, kiša: Kako to preživeti
vrućina, 14. 7. 2021.

Klima i naše zdravlje

06.08.2021. 12:31

Sunce, kiša, sunce, kiša: Kako to preživeti

Da li i vas boli glava, žiga vas "nešto" ili osećate neke druge tegobe kada se "menja vreme"? Niste jedini.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve