Biznis
16.07.2019. 17:52
N. G./Russia Today

"UBIJAJU" DOLAR: Rusija, Kina, Iran i Venecuela zajedno rade na kriptovaluti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rusija, Kina, Iran i Venecuela razvijaju zajedničku kriptovalutu kako bi parirali finansijskoj kontroli SAD, pokazuje novi izveštaj Američke fondacije za odbranu demokratija (FDD).

Kako prenosi Russia Today, prema FDD-u, sa povećanjem usvajanja kripto-valuta širom sveta, ulažu se napori za izgradnju novih sistema prenosa vrednosti koji rade van konvencionalne bankarske infrastrukture.

Vlade u Rusiji, Kini, Iranu i Venecueli eksperimentišu sa tehnologijom koja podržava kripto tržište. Oni daju prioritet tehnologiji blokčejna kao "ključnoj komponenti njihovih napora da se suprotstave finansijskoj moći SAD".

Povezane vesti - Za neprimeren sadržaj velike kazne

"Kina je takođe oprezna zbog finansijske moći SAD i sveprisutne pretnje sankcijama protiv kineskih zvaničnika", navodi se u studiji i dodaje da napori četiri nacije idu dalje od pukog ublažavanja sankcija:

"Oni nastoje da smanje moć jednostranih i multilateralnih sankcija razvojem alternativnih platnih sistema za globalnu trgovinu. Tehnologija je stvorila potencijalni put ka alternativnim sistemima za prenos finansijske vrednosti izvan kontrole SAD."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve