UPRKOS SANKCIJAMA SAD: Huawei i dalje nastavlja da raste

UPRKOS SANKCIJAMA SAD: Huawei i dalje nastavlja da raste

(AP Photo/Andy Wong)


Huawei je ozbiljno pogođen zabranom poslovanja na američkom tlu, kao i s američkim kompanijama, ali bez obzira na to sve u ovoj godini beleži rast po pitanju prihoda. Kao da se probudio kineski inat pa kupci u najmnogoljudnijoj zemlji sveta prvenstveno biraju Huawei kao svoj pametni telefon, piše ICT business.

Primera radi, 38 posto udela na kineskom tržištu čini upravo Huawei, a prošle godine činio je 27 posto, a godinu pre 20 posto. Dakle, to je svakako ubrzalo rast Huawei-ja i donelo prihode od 58,3 milijardi američkih dolara u prvoj polovini ove godine, što znači da bi vrlo lako moglo biti premašeno 107,1 milijardi iz prošle godine. Ali…

Povezane vesti – Huawei ne želi da zameni Android, već samo Google servis

U prvoj polovini ove godine nije se osetio pritisak neposlovanja s američkim kompanijama, što podrazumeva Android operativni sistem. A s obzirom da oko više od polovine ukupnih prihoda donose upravo zemlje van kineskih granica, jasno je da će za Huawei pravi pokazatelj situacije biti ono što će se na poslovnom planu ostvariti u drugoj polovini ove godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar