Biznis
20.10.2021. 23:10
Tanjug

Zaštita konkurencije

Velika Britanija kaznila Facebook sa skoro 70 miliona dolara

Facebook
Izvor: Shutterstock

Britanski regulator za zaštitu konkurencije kaznio je Facebook sa 50,5 miliona funti (69,4 miliona dolara) zbog kršenja naredbe izrečene tokom britanske istrage o facebookovoj kupovini popularne aplikacije "Gifi" za pravljenje i deljenje GIF animacija.

Facebook tokom istrage nije pružio potrebne informacije, zbog čega je toj platformi izrečeno više upozorenja, saopštila je britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržište, a prenosi agencija AP.

Britanske vlasti su saopštile da je ovo prvi put da je otkriveno da je ta kompanija prekršila takozvanu "početnu naredbu" svesnim odbijanjem da dostavi potrebne podatke.

Takve naredbe su standardna praksa na početku istrage o završenom spajanju kompanija i imaju za cilj sprečavanje daljih integracija kompanija dok se odvija istraga.

Kompanija je kažnjena sa 50 miliona funti zbog neizvršenja naredbe, i sa još 500.000 funti zbog toga što je dva puta, bez saglasnosti, menjala svog glavnog službenika za usklađenost sa zakonskom regulativom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Facebook, Instagram i Messenger: Opet problemi i opet izvinjenje
kompjuter, društvene mreže

Šta se to dešava?

09.10.2021. 09:35

Facebook, Instagram i Messenger: Opet problemi i opet izvinjenje

Facebook, Instagram i Messenger ponovo su u petak imale probleme sa radom, samo nekoliko dana nakon incidenta kada nisu funkcionisale nekoliko sati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve