Biznis
20.02.2022. 08:30
Tanjug

Srbija

Vrtići će biti besplatni za sve?

Vrtići
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se razmišlja o tome da vrtići, a za godinu i dve i jaslice budu besplatni za sve građane Srbije.

"Moramo još da računamo, posebno ako bi krenuli od 1. septembra. Na ivici smo i gledamo da narednih dana, do kraja nedelje ili za deset dana donesemo odluku", rekao je Vučić sinoć u intervjuu za Tanjug.
 

On je objasnio da je u pitanju 53 miliona evra na godišnjem noivou koliko bi država trebalo da izdvoji za to, a i do 70 miliona evra, jer bi verovatno u tom slučaju i siromašniji građani poslali decu u vrtiće.

Vučić je objasnio da bi se sa druge strane dobila veća socijalna inkluzivnost, deca bi manje bila na ulici ili kod kuće, a više sa drugom decom.

Time bi se za decu obezbedila veća odgovornost, i bolji socijalni pristup, a roditeljima olaksalo da razmiljaju o drugom trecem , cetvrtom, petom, detetu, napomenuo je Vučić.

On je dodao da nije problem u 50 miliona evra, ali bi ta obaveza morala da se preuzme za narednih, najmanje 10, do 15 godina, i zato moraju da se saberu svi prihodi i vidi da li to može da se izdrži.

Vučić je rekao i da bi država to pratila, privreda mora da raste i istakao da je ove godine rast na nivou od pet odsto, što je veoma značajno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koga je sve Vučić odlikovao pored Džonija Depa
Aleksandar Vučić

Dan državnosti

15.02.2022. 14:22

Koga je sve Vučić odlikovao pored Džonija Depa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
11°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve