Društvo
20.06.2016. 06:48
ekspres

PREGLED ŠTAMPE, 20.JUN: Nas i Kineza dve milijarde, Kilibarda se tajno udala, o čemu svedoče i fotografije (?!)

dsc0299.jpg

Svi oduševljeni Kinezima i najavama ekonomske saradnje koja bi Srbiji mogla pomoći da ispliva iz bunara. Kad se tajno udaje Marija Kilibarda, svi znaju, pa još i slikaju...

Novine srpske se jutros ponajviše bave posetom kineskog predsednika Si Đinpinga, prenoseći dobre vesti i najave ekonomske saradnje Srbije i najmnogoljudnije zemlje sveta.

Večernjim novostima dominira naslov/izjava Đinpinga: "Naređujem mojima da ispune sve što je obećano", uz napomenu premijera Vučića da kineska kompanija Hestil u Smederevu planira izgradnju najveće evropske železare. Tu je i najava današnjeg susreta Vučića i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović kao "prvog koraka u otopljavanju odnosa dvaju zemalja."

Alo skreće pažnju da su za samo jedan vikend izgubljena četiri mlada života na kupalištima širom zemlje i upozorava: "Ne idite na divlje plaže!" Isti list prenosi i kako su lider i funkcioner DS, Pajtić i Ješić, zaratili "zbog krađe love".

Politika prenosi izjavu premijera Vučića da će Srbija zbog železare u Smederevi "imati duplo veći privredni rast od Nemačke", dodajući kako se čak i kritičari vlade slažu da će poseta kineskog predsednika biti od velike važnosti za Srbiju. Na naslovnoj strani je i raport sa početka sabora pravoslavnih crkava na Kritu u kome se navodi da je "liturgija služena na pet jezika", a najavljuje se i današnje izricanje presude biznismenu Miroslavu Miškoviću.

Informer takođe piše o "kineskom bumu" i velikim razvojnim šansama Srbije, a donosi izveštaj sa svadbe košarkaškog asa Nikole Pekovića i tvrdi da je dotični mladoženja muzici dao bakšiš od čak 50.000 evra.

Još jednim venčanjem, ovoga puta tajnim, bave se skoro sve današnje novine. To je udaja voditeljke Marije Kilibarde za bivšeg košarkaša Vladimira Radmanovića.

Neki čak uz ovu priču objavljuju i fotografije sa crkvene ceremonije, pa se nameće zaključak da  sve ipak nije bila baš tolika "tajna".

Do sutra. Uživajte...

PROČITAJTE JOŠ:
KRVAVA ISTORIJA TAJNE POLICIJE (2.DEO): Kako je smenjen Leka i kako se Stane Dolanc obračunao sa srpskom emigracijom
NEVEROVATNA SUDBINA OCA DARIJA SRNE: Siroče iz Bosne kome su četnici ubili majku i sestru oplakala cela Hrvatska
BOKAN ANALIZIRA “BREXIT”: Zašto će Britanija ostati u EU i kakva se igra zapravo krije iza referenduma

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
06.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve