Ekonomija
25.12.2017. 16:23
R.E./Beta

Novi generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit, Dane Kondić podneo ostavku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dane Kondić je podneo ostavku na mestu generalnog direktora Er Srbije, a zameniće ga Dankan Nejsmit, saopštila je danas Er Srbija.

Kondić je, kako je navedeno, iz ličnih razloga podneo ostavku na funkcij koju je obavljao četiri i po godine.

Dankan Nejsmit, koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja Er Srbije, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će ta avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju.

Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

"U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Er Srbiji", navodi se u saopštenju.

Predsednik Nadzornog odbora Er Srbija Siniša Mali je zahvalio Kondiću čiji je mandat, kako je rekao, "obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapredjenje proizvoda i usluga, uvodjenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata." Mali je rekao da je Dankan Nejsmit "iskusan lider i da uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagodjavanja poslovanja za nastavak razvoja".

Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u Er Srbiji, takodje je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora avio-kompanije, navodi se u saopštenju Er Srbije.

"Er Srbija je od svog osnivanja 2013. postigla veliki napredak u svim oblastima poslovanja i danas predstavlja odličan primer uspešne korporativne transformacije. Dane Kondić je uspešno rukovodio avio-kompanijom u ovom delu priče o Er Srbiji i zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu i njegovoj posvećenosti", izjavio je direktor strategije i planiranja Etihad grupe i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije Kevin Najt (Kevin Knight).

On je dodao da će se novo rukovodstvo Er Srbije usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost te avio-kompanije i da je Etihad, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške Er Srbiji.

Er Srbija je 24. jula objavila operativne rezultate, po kojima je u prvih šest meseci 2017. godine prevezla 1,12 miliona putnika, što predstavlja porast od tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine, uz iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto, a zabeležen je i rast prevoza tereta od 54,6 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve