Hronika
29.12.2023. 19:15
R.E.

Viši sud u Beogradu

Evo kada počinje SUĐENJE roditeljima maloletnika koji je počinio masakr u "RIBNIKARU"

Suđenje
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Beogradu zakazao je za 29. januar početak suđenja oca i majke dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole.

Na početku suđenja tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge nakon čega će optuženi da se izjasne o krivici.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svi detalji sa pripremnog ročišta protiv porodice Kecmanović
sud.jpg

Masakr u "Ribnikaru"

20.10.2023. 18:04

Svi detalji sa pripremnog ročišta protiv porodice Kecmanović

U Višem sudu u Beogradu u petak je završeno pripremno ročište pred početak suđenja u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba, kao i protiv njegovih roditelja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
24.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve