Hronika
26.08.2021. 14:50
R.E./Vijesti

FBI nije bio uključen

Francuzi i Europol otvorili SKY aplikaciju: Komunikacija vodi do Belivukove grupe

tan2021-1-29_16378157_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Kako pišu crnogorske "Vijesti" pravosudni organi Francuske dostavili su dokaze protiv Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića i Darka Prelevića, pripadnika kavačkog klana, nakon što je Europol presreo njihovu komunikaciju preko SKY aplikacije.

Iz komunikacija prozilazi i da su članovi te grupe planirali da ubiju jednog člana škljaraca 30. jula prošle godine, za vreme sahrane Baranina Alana Kožara ubijenog u Grčkoj, ali i da su planirali ubistvo Damira Hodžića, koji je u međuvremenu nestao, a za čije ubistvo je nedavno osumnjičen Veljko Belivuk i članovi njegove kriminalne grupe, bliske kavčanima, pišu Vijesti

O povezanosti klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sa ubistvom Damira Hodžića nedavno je pisao i "Ekspres".

Tekst "Vijesti" o učestvovanju Francuskog pravosuđa i Europola u dostavljanju dokaza protiv kavačkog klana još jedan je pokazatelj da FBI nije imao veze sa ovom istragom. 

Na ovu temu se svojevremeno oglasilo i MInistarstvo unutrašnjih poslova Srbije koje je tom prilikom istaklo da "ne raspolaže saznanjima, niti da u evidencijama MUP-a postoji i jedan podatak ili dokument koji bi bio potvrda saradnje ili bilo kakve razmene operativnih informacija sa FBI u cilju kriminalističke obrade i procesuiranja optuženih organizatora kriminalne grupe Belivuk-Miljković".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema ni jedan podatak da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković", stoji u saopštenju.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klan Veljka Belivuka: Tri ubistva u "štek kući“
Ubica, ubistvo 25.8.2021.

Novi zločini

26.08.2021. 07:00

Klan Veljka Belivuka: Tri ubistva u "štek kući“

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sada se tereti za pet ubistava koja su izvršili u Beogradu, ali se operativno dovode u vezu sa još nekoliko surovih likvidacija, od kojih su tri, kako se pretpostavlja, počinjene u Crnoj Gori.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve