Hronika
03.04.2019. 18:34
R.E./Sputnjik

Hapšenje na Kosovu: Otkrivena klinika za presađivanje i trgovinu ljudskim organima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Pet osoba uhapšeno je u jednoj privatnoj klinici na Kosovu zbog sumnje da su počinili nezakonite transplantacije i da su trgovali ljudskim organima, saopštila je danas kosovska policija.
Kako se navodi, na osnovu informacija dobijenih od Direkcije za istrage trgovine ljudima (DHTK), u ponedeljak i utorak sprovedena je policijska akcija pretraživanja jedne privatne klinike na području Prištine, kada je pet osoba uhapšeno zbog sumnje da su počinili krivična dela "nezakonite transplantacije i trgovine ljudskim organima i ćelijama - "neodgovornog lečenja" i "suizvršilaštva".
U saopštenju, koje je prenela prištinska Gazeta ekspres, navodi se da je istraga o ovom slučaju pokrenuta pre nekoliko meseci i vođena je u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom i Odeljenjem za teške zločine.
Materijalni dokazi su izdvojeni, među kojima su medicinski dokazi, četiri mobilna telefona i 500 evra u gotovini.
Zbog otkrivanja nepravilnosti, odlukom Zdravstvenog inspektorata, zatvoreno je odeljenje u kome su izvršene IVF usluge u ovoj klinici, preneo je Tanjug. Policijski pritvor u trajanju od 48 sati određen je za četiri osobe, dok je peta osoba oslobođena.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve