Hronika
25.08.2019. 14:22
Tamara Marković Subota/Foto:Shutterstock

KAKO SE STEZAO OBRUČ ZA UBICOM IZ JABUKOVCA: Poligrafski ispitano više od 20 ljudi

policija-13.jpg

Ubice Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53), čija su tela nađena 9. avgusta na porodičnom imanju u Jabukovcu, i dalje nisu identifikovane, ali policija ima nove tragove, zbog kojih je sigurna da će uskoro rešiti slučaj.

"Istraga ide sporo, ali sada smo svi sigurni da ćemo ubrzo otkriti ko stoji iza ovog zločina", kaže za "Ekspres" izvor uključen u istragu, koji upravo zbog istrage i nije želeo da otkrije o kakvim novim tragovima se radi.

Do zvaničnog rešenja slučaja meštani Jabukovca, koji su već jednom preživeli masakr koji je počinio pomahnitali meštanin Nikola Radosavljević, pokušavaju sami da sklope priču o mogućem motivu, ali i izvršiocima zločina. Na to ih je, osim puke radoznalosti, naterao i strah od mogućeg novog zločina.

"Ubice su na slobodi. Onaj ko je počinio takav zločin sigurno nije prvi put držao oružje u rukama, a možda mu ni ubistvo Kazimirovića nije poslednje na umu", kaže za "Ekspres" jedan meštanin Jabukovca.

oruzje-1

Koristoljublje je i dalje glavni motiv, koji se spominje u zvaničnoj policijskoj istrazi, ali i istrazi koju sami vode meštani Jabukovca.

Ko je najveću korist imao od ubistva - sada je glavno pitanje.

Na početku istrage kao mogući izvršioci pominjali su se nadničari iz Rumunije, zatim Jehovini svedoci kojima su se pre nekoliko godina pridružile Ljubinka i njena ćerka Dragana, kao i komšije sa kojima je ubijeni Raja Kazimirović bio u sukobu.

Policija je do sada razgovarala sa skoro svim meštanima u selu, poligrafski je ispitano više od 20 ljudi, koji su bili u sukobu sa Rajom, ali nijedno saslušanje nije dalo rezultate.

U međuvremenu pojavile su se i nove seoske teorije o mogućim izvršiocima. Po Jabukovcu se tako raširila priča da je Raja, nekoliko dana pre masakra, pokušao da usitni svežanj novčanica u kom su isključivo bile one od po 500 evra!

Tetka ubijenog Raje, Jovanka, za "Ekspres" je potvrdila da je on nedavno prodao kravu, ali kaže da ne zna koliko je para dobio, niti koliko je odranije imao u šteku.

"Oni jesu bili bogati, imali su imanje, stoku, ali su živeli kao mučenici. Raja je puno radio, ne znam koliko je para imao", rekla je Jovanka.

Meštani Jabukovca veruju da je moguće da je Raja u šteku imao i 100.000 evra.

"Raja se nedavno pojavio u selu tražeći da usitni novčanice od po 500 evra. To je bilo nakon što su mu iz Nemačke stigle sestra Ljubinka i sestričina Dragana. Niko nije imao da mu usitni pare, pa je otišao u Negotin da ih rasitni. Moguće je da je neko, od onih koji su videli toliki novac kod Raje, došao na ideju da se dokopa tog novca. Da li je neko iz sela, da li iz Negotina, da li su unajmili ubice, to sad niko ne zna. Možemo samo da nagađamo." kaže meštanin Jabukovca.

Povezane vesti - MUP: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistva u Jabukovcu

Druga teorija, koja se takođe proširila po selu, usmerena je ka Rajinom sinu jedincu Nenadu, koji već godinama živi u Austriji, gde je sa porodicom bio i kad se dogodio zločin.

 

 

"Nenad je sigurno znao koliko mu je novca imao otac. Možda je on unajmio plaćenike da počine zločin. To je pitanje koji svi u selu postavljaju, pogotovo što se proširila priča da je Nenad u Austriji zapao u finansijske probleme, i da se nije baš najbolje slagao sa ocem", kaže meštanin Jabukovca.

Beograd - 7 June, 2019: Policijski auto na ulicama Beograda

Rajina sestra Jovanka za "Ekspres" kaže da su se Nenad i Raja slagali dobro.

"Raja i Nenadova majka su se razišli davno. Ona je tada sa Nenadom otišla iz kuće. Preudala se u susedno selo Dušanovac. Nenad je bio sa majkom, a onda je otišao u Austriju. Tamo ima ženu, decu. Nisu tačne priče da je Nenad imao finansijske probleme. On u Austriji ima pravo bogatstvo. A nije tačno da je sa ocem bio u lošim odnosima. On je dolazio ovde. Vodio je računa o njima, i o Raji i o Dragici. Molio je oca da zbog godina smanji posao. Čak mu je predlagao i da imanje prepiše na Rajinu sestru Ljubinku, naravno uz obavezu da ona brine i o Raji i o majci Dragani. Raja to nije hteo jer je bio jako vredan čovek, čovek koji je navikao da uvek puno radi. I sa sestrom Ljubinkom se lepo slagao. Ljubinka je i došla u selo da bi im malo pomogla, kao žena, da skuva i opera, jer je Dragica bila skoro slepa. Sa Ljubinkom je došla i njena ćerka Dragana, ali eto, nastradaše i one", kaže Jovanka.

Policija je u istrazi četvorostrukog ubistva saslušala i Rajinog sina Nenada, kao i ćerku ubijene Dragane, Sandru, koji su oboje došli u Srbiju nakon zločina.

Nenad je organizovao sahranu oca i babe na seoskom groblju, dok su Ljubinka i Dragana kremirane, a urne sa njihovim pepelom biće prebačene u Keln, gde su živele.

Komšija uhapšen zbog puške

Meštanin Jabukovca S. M., koji je komšija Kazimirovića, uhapšen je nakon što je policija pretresom kod njega pronašla lovačku pušku, za koju nije imao dozvolu.

S. M. je inače bio u dužem sudskom sporu sa Rajom Kazimirovićem, čija je stoka redovno upadala na komšijsko imanje. On je odmah po otkrivanju zločina bio saslušan, i na saslušanju je prošao poligrafsko testiranje.

Puška koja je nađena kod njega nije oružje iz koga su ubijeni Kazimirovići.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
17.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve