Hronika
30.05.2022. 14:53
Beta

Adrija Medija Grupa

Lažna dojava o bombi: Prvi "napad" na medijske kuće

Policija
Izvor: Shutterstock

Adrija Medija Grupa saopštila je da je dojava o postavljenoj bombi u zgradi te medijske kompanije u Beogradu bila lažna i pozvala nadležne da preduzmu "sve što je u njihovoj moći kako bi se zaustavilo širenje te opasne prakse".

U saopštenju kompanije se navodi da je sinoć na adresu elektronske pošte portala Kosovo onlajn, stigao mejl na ukrajinskom jeziku u kom je pisalo: "U vašim prostorijama postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22.15. časova. Slava Ukrajini".

"S obzirom da je sedište tog portala u poslovnoj zgradi Adria Media Group, gde se nalaze redakcije Kurira, Kurir televizije, Monda, Espresa, National Geographic, Elle, Lepa i srećna, Sensa, Wanted i drugih, evakuisani su svi zaposleni koji su bili u smeni. Policija je ekspresno reagovala i kontradiverzione jedinice MUP-a su uz pomoć pasa pretražile objekat, nakon čega je konstatovano da je reč o lažnoj dojavi", stoji u saopštenju.
 

Navodi se da je posle brojnih dojava prethodnih dana o postavljanjenim bombama u škole i druge ustanove u Srbiji, to prvi slučaj "napada" na medijske kuće.

"Pored brojnih pitanja koja je otvorio ovaj dogadjaj, posebno zabrinjava činjenica da je targetirana medijska kuća koja objektivno i neutralno izveštava u vezi sa ratom u Ukrajini, zbog čega je u nekoliko navrata dobila i pohvale. Zahtevamo da svi relevantni subjekti ovaj čin javno osude i spreče širenje opasne prakse", piše u saopštenju Adrija Medija Grupe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nastavlja se niz dojava o postavljenim bombama
Policija

Srbija

18.05.2022. 12:08

Nastavlja se niz dojava o postavljenim bombama

Policijskoj upravi u Nišu je u sredu oko 9.30 stigla anonimna prijava da je u zgradi Gimnazije "Bora Stanković" u tom gradu postavljena bomba.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve