Vesti
24.05.2022. 14:41
R.E.

MUP

"Nestrpljivo čekamo primer neke države koja je rešila problem lažnih dojava"

Policija
Izvor: Ekspres

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da su apsolutno netačni navodi koje je iznela Slavica Radovanović, bivši pripadnik MUP-a da policija može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama iz inostranstva, ali da to ne čini. 

Svi pripadnici policije, a posebno pripadnici Uprave kriminalističke policije izuzetni su stručnjaci i profesionalci u svom poslu i glavni nosioci borbe u specijalnom ratu koji se vodi protiv naše države, stoji u saopštenju MUP-a.

Gospođa Radovanović koja je radila u Upravi za obrazovanje u MUP-u Srbije sigurno zna koliko su njene kolege koje se bave problematikom terorizma posvećene svom poslu i zato ovakav vid optužbi od strane bivše koleginice zaista čudi. 
 

Srpska policija identifikovala lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestila inostrane partnere od kojih očekuje adekvatnu reakciju i procesuiranje počinilaca. Lažne prijave o postavljenim bombama stizale su i od građana Srbije,  a pripadnici MUP-a su ih vrlo brzo identifikovali i procesuirali. 

Takođe, neobjašnjivo je i to zašto gospođi Radovanović toliko smeta posvećenost, marljivost i odgovornost koju pokazuje ministar policije Aleksandar Vulin.  Ovo je zaista jedinstven primer da bivši pripadnik MUP-a kritikuje ministra policije zato što mnogo radi, zato što je u ključnim momentima uz svoju policiju na terenu, zato što je otvoren za javnost i zato što je iskren prema građanima Srbije, piše u saopštenju MUP-a.
 

MUP poziva gospođu Radovanović da se "uzdrži od mržnje i politikanstva, da se iako predstavnik jedne političke partije i opcije, ipak, ponaša odgovorno i racionalno i da kao bivši pripadnik MUP-a ne pristupa paušalno jednom globalnom problemu kakav je pretnja dojavom o podmetnutoj bombi".  

Takođe, iz MUP-a kažu da sa velikim nestrpljenjem očekuju da im neka država da primer kako je rešila problem lažnih dojava o bombama.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sve dojave bile lažne, učenici se vraćaju u klupe
Škola

Branko Ružić

19.05.2022. 08:41

Sve dojave bile lažne, učenici se vraćaju u klupe

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je policija utvrdila da su sve dojave o bombama u školama bile lažne i da će svi učenici sada nastavu pohađati neposredno.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve