Hronika
12.02.2021. 16:19
Tamara Marković Subota

Legalizovao krađu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pripadnici niške Kriminalističke policije identifikovali su i uhapsili A. K. (36) iz Niša zbog sumnje da je samo u januaru izvršio 12 krađa u naselju Palilula gde je obijao trafike, ali i automobile i podrume iz kojih je krao bukvalno sve što mu dođe pod ruku.

Kradljivac je do te mere usavršio svoj biznis da je ušao i u legalizaciju, pa je od svoja dva stana, od kojih je u jednom živeo, drugi pretvorio u "radnju" u kojoj je prodavao ukradene stvari. Osim hapšenja, dodatni uspeh niške policije je i to što je veliki deo ukradenih stvari pronađen, ali je nađena i roba za koju se sumnja da potiče iz krađa koje nisu prijavljene.

-A. K. je osumnjičen da je od januara ove godine provalio u četiri trafike u Nišu iz kojih je ukrao duvan, alkohol, knjige i stripove, kao i da je obio četiri putnička automobila iz kojih je ukrao laptop, tablet, fotoaparat i saobraćajne dozvole. Sumnja se da je u istom periodu provalio u četiri podruma i ukrao dve bicikle, razni alat, delove za automobil, akumulator i zimnicu. A. K. se sumnjiči i da je u januaru iz zaključane korpe motora ukrao kacigu, kao i da je obio vrata garaže jedne vikendice iz koje ništa nije ukrao, saopštila je niška policija.

Povezane vesti - 4 asa za 4 puta nižu cenu kokaina

Pretresom dva stana koje je osumnjičeni koristio, policija je pronašla veći deo ukradenih predmeta i oni će biti vraćeni vlasnicima.

-Zanimljivo je da je uvek obijao trafike istog trgovinskog lanca i to onaj stakleni deo kioska, nakon čega bi krao sve što mu padne pod ruku. Pronađene su obe bicikle koje je osumnjičeni ukrao u podrumu zgrada, kaciga, laptop, fotoaparat i tablet, akumulator, razni alat, stripovi, ali i tegle sa ajvarom, džak krompira... U jednom od stanova je isključivo prodavao ukradene stvari. U drugom stanu, u kojem je živeo, nađen je deo ukradenih predmeta, ali i još stvari za koje se sumnja da potiču iz drugih krađa, što će naknadno biti utvrđivano - kaže naš izvor.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve