Hronika
29.12.2022. 14:39
R.E.

Subotica

Među 109 uhapšenih migranata neke traži i svetska policija

1
Izvor: MUP Srbija

Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija je na području Radanovačke šume kod Subotice pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom. 

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela. 

Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.  

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli 93 migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim Odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Migrantsko bure baruta
migranti

Granični incidenti

06.12.2022. 19:05

Migrantsko bure baruta

Moglo bi se reći da je prava sreća što u pucnjavi među migrantima u Horgošu nije bilo više povređenih – samo šestoro, od toga jedan dvadesetogodišnjak sa dve prostrelne rane u grudima. Na snimcima koji se mogu videti na internetu, ovo mesto na severu Vojvodine, poznato po paprici i najfrekventnijem graničnom prelazu sa Mađarskom, delovalo je pre nedelju dana kao da se nalazi negde na rusko-ukrajinskom frontu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve