Hronika
11.01.2023. 12:28
Beta

Priština

Odloženo saslušanje Milene Popović na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića

Sud
Izvor: Shutterstock

Saslušanje svedoka Milene Popović u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, koje je trebalo da se održi u Prištini, odloženo je za 22. i 23. februar.

Milena Popović, partnerka ubijenog Ivanovića, koja je trebala da svedoči, obavestila je sud da ne može da prisustvuje ročištu i zatražila da se ono održi nakon 16. januara, objavio je Radio Kim. 

U Osnovnom sudu u Prištini ročištu su prisustvovali optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Rade Basara i Žarko Jovanović. 

Jovana Filipović, advokatica Silvane Arsović, je kazala da se Popović više puta nije odazvala pozivu suda iako je bila uredno pozivana. 

"Uvek je imala opravdanja za to. Nadamo se da će za naredno ročište, kada je predvidjeno njeno saslušanje, 22. februara, ona biti ovde prisusutna i svedočiti o celoj situaciji, s obzirom na to da smatramo da je jedan od svedoka koji može imati dosta uticaja na ceo postupak koji se vodi", navela je Filipovićeva. 
 

Advokatica je napomenula da, ukoliko se Popović ne pojavi na ročištu koje je zakazano za 22. februar, njena izjava data u ranijim fazama postupka smatraće se pročitanom i biće prezentovana pred sudom. 

Na prethodnom ročištu, koje je održano 4. novembra prošle godine, optuženima Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari ukinut je kućni pritvor.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
-2°C
04.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve