Hronika
04.04.2024. 15:27
Beta

Oglasio se ministar

Gašić: "Osumnjičeni se UKLJUČIO u potragu, svestan da je devojčicu usmrtio"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potvrdio je danas da su zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić uhapšena dvojica radnika JKP Vodovod Bor.

"Pripadnici MUP-a nakon desetodnevne provere uhapsii su S.J (50) i DD (50) zaposlene u JKP Vodovod Bor osumnjičene da su 26. marta autom ubili dvogodišnju Danku Ilić i telo bacili na deponiju. Počinioci su priznali delo i detaljno opisali zločin. Njima je odreženo zadržavanje do 48 časova", rekao je Gašić na konferenciji za novinare i dodao:

"Prema svim informacija kojima raspolažemo izneću vam retrospektivu celog događaja: Majka je sa decom u Banjsko Polje došla oko 13.10 iz Bora. Ona se igrala sa njima i fotografisala ih. Poslednju sliku dece mužu je poslala u 13.22. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59",  istakao je Gašić.

"Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fiat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno", rekao je ministar.

"O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu", istakao je Gašić i dodao:

"Svaku kuću u Banjskom polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dete neko, kao što je to bilo na kraju udareno kolima, i treća mogućnost da je dete živo. Više puta smo pričali sa majkom. Da li nam je bilo čudno što je posle tri godine došla u dvorište u kom je bilo dosta stakla i gvožđa, pa jeste. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage", rekao je on.

On je dodao da će dvojica Borana  biti optuženi za teško ubistvo. Gašić je u svoje i u ime MUP-a porodici Ilić izjavio saučešće.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve