Hronika
18.10.2019. 11:29
Tamara Marković Subota

Misteriozna Aleksandra ugovorila ubistvo i nestala

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Turčin (54), zvanično preduzetnik za nekretnine u Beču, koga tamošnji mediji nazivaju i bosom turskog klana, osuđen je na doživotni zatvor jer je naručio ubistvo bivšeg zeta - supruga svoje ćerke. A u ceo slučaj umešano je i dvoje Srba - misteriozna Aleksandra, koja je Turčinu ponudila da pronađe profesionalnog ubicu, i Srbin - angažovani egzekutor, koji je za izvršenje zadatka dobio 15.000 evra, ali ga nije izvršio do kraja...

A sve je počelo, ne zbog mafijaških već zbog porodičnih razloga. Turčin ima troje dece, od kojih su dvoje, sin i ćerka, slepi od rođenja. Kad su stasali, u nameri da im obezbedi koliko-toliku sigurnu budućnost, Turčin je za oboje ugovorio brakove. Novu snaju i novog zeta doveo je u svoju kuću u Beču. A onda je 2012. godine snaja ostala u drugom stanju... I situacija je počela da se komplikuje.
U jednom momentu Turčin je posumnjao da otac njegovog unučeta nije njegov sin, već njegov zet.

Zatražio je DNK test, koji je samo potvrdio njegove sumnje. DNK testom utvrđeno je da je zet otac njegovog unučeta. Tu sramotu nije mogao da podnese, pa je odlučio da ubije zeta. Ali ne lično.

Kako se ne bi našao na sumnji policije, on je odlučio da plati ubistvo, a prvi od koga je zatražio da izvrši likvidaciju bio je njegov poslovni partner star 29 godina. Partner je odbio ponudu, pa je Turčin za uslugu pitao jednog svog prijatelja (44). I on je odbio da izvrši ubistvo, ali se ponudio da mu pomogne na drugi način. Početkom leta 2018. on je Turčinu preporučio izvesnu Aleksandru iz Srbije, koja bi opet mogla da mu preporuči profesionalnog ubicu iz Srbije.

Povezane vesti - SERIJSKI UBICA U KIČEVU: Makedonski novinar ubijao, a potom pisao o tome

I tako je plan počeo da se kuje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

U Beč je stigao ubica iz Srbije. Dato mu je 15.000 evra za ispunjenje dogovora, kao i parče papira na kome su bili napisani ime i adresa mete. Sve je po planu trebalo da izgleda samo kao nesreća, a ne kao naručeno i planirano ubistvo. Ubica je nakon toga trebalo da nestane. A onda je usledio dan izvršenja - 20. novembar 2018. Bivši zet turskog preduzimača napadnut je u Hipgaseu u Otakringu. Angažovani ubica iz Srbije je nesrećnog mladića nekoliko puta udario oštrim predmetom po glavi. Mladić je pao, obliven krvlju, ali je ostao živ. Sa teškim povredama i bolovima, koje, kako je na suđenju naveo njegov advokat, trpi i danas.

Mladić, koji je trebalo da bude ubijen, tako je preživeo napad. Ali to nije bio jedini propust angažovanog ubice. Umesto da posle napada nestane, kako je bilo dogovoreno, on se tri nedelje kasnije pojavio u tamošnjoj policiji.

Povezane vesti - BRUTALNI ZLOČINI: Petostruki ubica bežao od "torture" Srba, dali mu utočište u Londonu

Rekao im je šta je uradio, a kao dokaz je pokazao parče papira na kome su bili napisani ime i adresa žrtve, kao i račun iz Turčinovog preduzeća. Takođe im je rekao i da ga u Srbiji policija traži zbog ranije počinjenog ubistva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

On je odmah uhapšen, a usledila je istraga koja je bečku policiju dovela do Turčina koji je naručio ubistvo zeta, i dvojice muškaraca od kojih je tražio da izvrše zločin.

Mladić (29) koji je prvi odbio ponudu Turčina je na suđenju oslobođen, dok je drugi muškarac koji je i preporučio misterioznu Aleksandru osuđen na 20 godina zatvora. Upravo je njega plaćeni ubica iz Srbije prepoznao kao osobu sa kojom je sklopio dogovor. Misterioznu Aleksandru bečka policija do danas nije uspela da pronađe.

 

Srbin prošao bez kazne?

Osuđujuće presude, kako navode bečki mediji, nisu konačne, jer obojica osuđenih imaju pravo žalbe. Samo je oslobađajuća presuda, koja je izrečena mladiću koji je odbio da izvrši ubistvo, pravosnažna jer se na nju nisu žalili ni tužilac ni odbrana.
Da li je i na koliko osuđen angažovani ubica iz Srbije, bečki mediji ne navode, što upućuje na mogućnost da je u zamenu za priznanje, koje je i dovelo do razotkrivanja celog slučaja, napravio određeni sporazum sa tamošnjim tužilaštvom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve