Hronika
07.10.2022. 09:05
Beta

Čačak

Motociklista povređen dok je pokušavao da pređe prugu

Pruga
Izvor: Shutterstock

Motociklista, koji je pokušao da pređe prugu na pružnom prelazu u Čačku dok su branici bili spušteni, teško je povređen, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Motociklista je pokušao da se pored spuštenih branika provuče i podleteo je pod putnički voz, a putni prelaz obezbeđen rampama i vertikalnom signalizacijom je u trenutku nesreće bio ispravan i redovno funkcionisao, navedeno je uopštenju

Na mesto udesa izašli su Hitna pomoć, MUP, kao i Železnička komisija za vanredne događaje.

Prema informacijama kojima raspolaže Infrastruktura železnice Srbije, vozač mopeda je sa mesta udesa odveden u bolnicu u svesnom stanju i sa težim povredama.

"Ovo je još jedna u nizu nesreća koje se događaju na pružnim prelazima u situaciji kada neodgovorni i nepažljivi učesnici u drumskom saobraćaju pokušavaju da pređu preko pruge u situaciji kada su branici spušteni i nailazi voz. Ovakve nesreće gotovo se po pravilu tragično završavaju", naveli su iz Infrastruktura železnice Srbije.

Iz tog preduzeća su apelovali na putnike da se poštuju saobraćajni propisi i signalizacija, posebno na pružnim prelazima, kao i da se vozači drumskim vozila "u saobraćaju ponašaju odgovorno, pažljivo i savesno prema sebi i drugima".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve