Hronika
16.08.2021. 11:52
R.E.

Neuspelo krijumčarenje

Na Gradini zaplenjeno skoro kilogram zlatnog nakita (FOTO)

zlato, nakit, 16. 8. 2021.
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od gotovo 23.000 evra, saopštila je Uprava carine Republike Srbije.

Nakit je otkriven 13. avgusta na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil ''opel vivaro'' nemačkih registarskih oznaka, kojim je sedam putnika putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj.

Vozilom je upravljao 38-godišnji bugarski državljanin, a u automobilu je bila i njegova supruga.

Nakon što su na pitanje službenika svi odgovorili da nemaju ništa da prijave, usledila je detaljna kontrola koja je to demantovala.

Naime, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima, otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica.

Pogledajte fotografije: 

Najviše je bilo prstenja – čak 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, 5 pari minđuša, 2 priveska za kosu, 5 ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama.

Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, supruga vozača je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu. Dobro je poznato su dragocenosti vrsta prenosivih sredstava plaćanja, te da se kao takvi, jednako kao i novac u gotovini, moraju prijaviti pri prelasku granice.

Neprijavljivanje većih količina nakita i drugih dragocenosti, povlači rizik da vam on bude privremeno ili trajno oduzet. Istovremeno, kao što se to dogodilo u ovom slučaju, rizikujete da vam i automobil bude zadržan, ukoliko vrednost otkrivenih dragocenosti prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome su krijumčarene.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krijumčario zlato u "Maseratiju"
zlato, nakit, sat

Na Batrovcima

26.07.2021. 14:28

Krijumčario zlato u "Maseratiju"

Na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeno je 600 grama zlatnog nakita.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve